Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» καλωσορίζει τους επισκέπτες της χώρας μας με μηνύματα για την Οδική Ασφάλεια στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας  «Πάνος Μυλωνάς» καλωσορίζει  τους επισκέπτες της χώρας μας με μηνύματα για την Οδική Ασφάλεια  στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) «Ελευθέριος Βενιζέλος» και αυτό το καλοκαίρι, πραγματοποιεί καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για Έλληνες και ξένους οδηγούς που επισκέπτονται τη χώρα μας, με στόχο να είναι όλοι ασφαλείς στο οδικό δίκτυο της Ελλάδας.
Γι’ αυτόν το σκοπό οι προθήκες του αεροδρομίου κοσμούνται με τις αφίσες του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», για όλο το μήνα Αύγουστο, με την υποστήριξη της Interbus.
 
«Enjoy Visiting Greece. Stay Safe on and off the Road» είναι το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας, ενώ το  εικαστικό της αφίσας που δημιουργήθηκε από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», επικεντρώνεται στη  σημαντικότητα χρήσης της ζώνης ασφαλείας για τον οδηγό και τους επιβάτες αυτοκινήτων και του κράνους αντίστοιχα για τους δικυκλιστές, τους σημαντικότερους παράγοντες ασφάλειας κατά τις μετακινήσεις μας, τονίζοντας την υπευθυνότητα που πρέπει να δείχνουμε ως χρήστες του δρόμου.
 
Στόχος της συγκεκριμένης εκστρατείας είναι να υπενθυμίσει στους επισκέπτες που φτάνουν στη χώρα μας, πως οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στο δρόμο είναι υπαρκτοί, δεδομένου ότι:
 
  • Στη διάρκεια της θερινής περιόδου που έχουμε αύξηση των οδικών μετακινήσεων, παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων.
  • Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛ.ΣΤΑΤ.) για το έτος 2022, την καλοκαιρινή περίοδο (Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος), χάθηκαν στο δρόμο 177 ζωές και τραυματίστηκαν σοβαρά 193 χρήστες του οδικού δικτύου.
  • Τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά καθώς μόνο για το μήνα Μάιο 2023 στην Αττική, σημειώθηκαν συνολικά 578 τροχαία, ενώ έχασαν τη ζωή τους  21 άτομα σύμφωνα με πρόσφατο Δελτίο Τύπου της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.
  • Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της έρευνας για τα «Οδικά Τροχαία Ατυχήματα», μηνός Μαρτίου 2023 που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), τα οδικά τροχαία ατυχήματα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη χώρα και προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων, αυξήθηκαν κατά 27,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022 (932 τον Μάρτιο του 2023, έναντι 729 τον Μάρτιο του 2022).
 
Παράλληλα με την ανάρτηση των μηνυμάτων στο Δ.Α.Α. βρίσκεται σε εξέλιξη η διάδοση κοινωνικών μηνυμάτων με τις καμπάνιες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του  Ι.Ο.ΑΣ., οι οποίες προβάλλονται ως τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ βάσει της σχετικής απόφασης του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου για τη μετάδοσή τους από όλα τα κανάλια της χώρας. Τα κοινωνικά αυτά μηνύματα αφορούν σε βασικά αίτια πρόκλησης τροχαίων συμβάντων, όπως η επιθετική συμπεριφορά στο δρόμο και τα γονεϊκά πρότυπα σε σχέση με τη μελλοντική οδηγική συμπεριφορά των παιδιών, η σημαντικότητα της χρήσης ζώνης ασφαλείας στα μπροστινά και στα πίσω καθίσματα καθώς και η σημαντικότητα της χρήσης κράνους για τους δικυκλιστές.
 
Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για εξορμήσεις με τα οχήματά μας ώστε να απολαμβάνουμε τις ομορφιές της πατρίδας μας, πάντα όμως με ασφάλεια και προσοχή στο δρόμο!
 
 
 
NEWSDESK
Στη Φινλανδία απονέμεται το Βραβείο Οδικής Ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών για το 2024
20/Ιουν/2024
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion