Συνάντηση Συνεργασίας του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για θέματα Οδικής Ασφάλειας
Συνάντηση Συνεργασίας του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για θέματα Οδικής Ασφάλειας

Συνάντηση ενημέρωσης & συνεργασίας, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023, μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Από πλευράς Υπουργείου στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, η Υφυπουργός Μεταφορών, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Ιωάννης Ξιφαράς.

Από πλευράς του Ινστιτούτου παρέστησαν η Πρόεδρος του Ινστιτούτου, κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημήτρης Γκατσώνης και η Διευθύντρια του Ι.Ο.ΑΣ., κα Μαρία Νιωτάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ενημερώθηκε ο κ. Υπουργός και οι συνεργάτες του για το έργο και τις δράσεις του Ινστιτούτου καθώς και για τη μέχρι σήμερα εποικοδομητική συνεργασία του Υπουργείου με το Ι.Ο.ΑΣ. στον κοινό στόχο της πρόληψης και μείωσης των τροχαίων συμβάντων.

Συζητήθηκαν επίσης προτεραιότητες για κοινές δράσεις που προγραμματίζονται στο άμεσο διάστημα για την εκπαίδευση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα Οδικής Ασφάλειας με όραμα ένα κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα και την υλοποίηση του εθνικού στόχου της μείωσης των τροχαίων συμβάντων κατά 50% μέχρι το 2030.

Στο πλαίσιο της συνάντησης η Πρόεδρος του Ινστιτούτου παρέδωσε στον κ. Υπουργό το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης για την Οδική Ασφάλεια (Global Plan for the Decade of Action for Road Safety 2021-2030) του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, στην εκπόνηση του οποίου συμμετείχε το Ινστιτούτο ως Συμβουλευτικό Όργανο του ΟΗΕ για θέματα Οδικής Ασφάλειας και ως Μέλος της UNRSC.

Ο Υπουργός κ. Σταϊκούρας, συνεχάρη την Πρόεδρο του Ινστιτούτου, για το έργο του Οργανισμού και την αποτελεσματική του προσέγγιση, βάσει και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Από πλευράς του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», η Πρόεδρος δεσμεύτηκε τόσο προσωπικά αλλά και εκ μέρους των ανθρώπων του Ινστιτούτου για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου του Οργανισμού για έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα και έθεσε την τεχνογνωσία και την εμπειρία του Ινστιτούτου στη διάθεση του Υπουργείου. Αφού ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για το ενδιαφέρον του, τον  συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο σημαντικό και πολυσύνθετο έργο του.
 
NEWSDESK
Το Ι.Ο.ΑΣ. στο 3ο Φεστιβάλ Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας
25/Σεπ/2023
Το Ι.Ο.ΑΣ. στο EKO Acropolis Rally 2023
20/Σεπ/2023
Το Ι.Ο.ΑΣ. στην 87η ΔΕΘ
20/Σεπ/2023
To Ι.Ο.ΑΣ. στο φετινό Koufalia Hill Run Δήμητρα Ιορδανίδου
20/Σεπ/2023
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion