"Καν'το Σωστά" στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
"Καν

Συνεχίζεται η συνεργασία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υλοποιώντας εκπαιδεύσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας.

Πιο συγκεκριμένα, το εκπαιδευτικό βιωματικό πρόγραμμα «Κάντο Σωστά» με θέμα την οδική ασφάλεια και τις επιπτώσεις των τροχαίων ατυχημάτων πραγματοποιήθηκε  το διήμερο 13 και 14 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Διοικητηρίου στη Λιβαδειά και το διήμερο 15 με 16 στο ΙΕΚ Άμφισσας εκπαιδεύοντας 600 μαθητές Δ/θμιας εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα παρακολούθησαν μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων της πόλης και περιλάμβανε θεωρητική και βιωματική ενότητα, βασισμένο σε επιστημονική τεκμηρίωση και βέλτιστες πρακτικές που χρησιμοποιούνται διεθνώς για εκπαίδευση σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα ξεκίνησε με την θεωρητική ενότητα – ομιλία με προβολή παρουσίασης με τη μέθοδο coaching & την προβολή videos και φωτογραφιών πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφαλή μετακίνηση και τις κύριες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Στη συνέχεια ακολούθησε η βιωματική ενότητα – βιωματικές δραστηριότητες όπου χρησιμοποιήθηκε προηγμένος εξοπλισμός προσομοιωτών με σκοπό την εκπαίδευση των μαθητών/τριών σε θέματα πρόληψης τροχαίων  καθώς και των επιπτώσεών τους.

 Η αναγκαιότητα εκπαίδευσης των εφήβων και αυριανών οδηγών είναι κρίσιμης σημασίας με ζητούμενο την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων, την υιοθέτηση υγιών συμπεριφορών και την καλλιέργεια παιδείας καλής οδικής συμπεριφοράς, καθώς οι νέοι είναι η ηλιακή ομάδα που πλήττεται κυρίως από τα τροχαία και είναι οι μελλοντικοί πολίτες-οδηγοί.

Στις εκπαιδεύσεις είχαμε την τιμή να παρευρεθούν ο κύριος Γιώργος Ντασιώτης – Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, ο κύριος Γιώργος Δελμούζος - Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας, ο κύριος Τάσος Βελισσαρίου - Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και ο κύριος Δημήτριος Κυριτσόπουλος - Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας (13/2).

Οι εκπαιδεύσεις θα συνεχίσουν τους επόμενους μήνες στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.

 
NEWSDESK
Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για την μικροκινητικότητα του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
16/Μαϊου/2024
Νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τη Βιώσιμη Κινητικότητα του Ι.Ο.ΑΣ.
16/Μαϊου/2024
«Ασφαλώς Ποδηλατώ στην Πράξη» για μια ακόμη χρονιά
15/Μαϊου/2024
Άνοιξαν οι υποβολές για τα Βραβεία Αριστείας στην Οδική Ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας
14/Μαϊου/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion