Δ.Τ.:Απολαύστε τα ταξίδια σας στην Ελλάδα, με ασφάλεια στο δρόμο! Συμβουλές οδικής ασφάλειας για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις
Δ.Τ.:Απολαύστε τα ταξίδια σας στην Ελλάδα, με ασφάλεια στο δρόμο! Συμβουλές οδικής ασφάλειας για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις
Αθήνα, 31 Ιουλίου 2014
 

 
Απολαύστε τα ταξίδια σας στην Ελλάδα, με ασφάλεια στο δρόμο!
Συμβουλές οδικής ασφάλειας για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις
 
 
 
 
 

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συνεχίζει την προσπάθεια ενημέρωσης των πολιτών, και σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, δημιούργησαν νέα εκστρατεία ενημέρωσης, υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και τη βοήθεια του Visit Greece www.visitgreece.gr, για την οδική ασφάλεια Ελλήνων και ξένων οδηγών, που έχουν την ευκαιρία να περάσουν τις διακοπές τους στη χώρας μας, με αποτέλεσμα την αύξηση των μετακινήσεων σε εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους.

Η καμπάνια με κεντρικό μήνυμα «Enjoy visiting Greece. Stay Safe on the road!», πανελλαδικής εμβέλειας, αποτελείται από ένα μονόφυλλο έντυπο –στα ελληνικά και στα αγγλικά – με συμβουλές οδικής ασφάλειας για τους οδηγούς οχημάτων, σκοπεύοντας στην ευαισθητοποίησή τους και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που κατά κανόνα έχουμε πιο πολλά δυστυχήματα λόγω του ότι χαλαρώνουμε λίγο περισσότερο, κουραζόμαστε από τα μπάνια, ξενυχτάμε και πολλές φορές, όταν δεν προσέχουμε, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι οδυνηρά.

 

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας για το έτος 2013, την περίοδο 20 Ιουνίου έως και 27 Αυγούστου, οι αριθμοί προκαλούν απογοήτευση, φτάνοντας τους 211 νεκρούς, 280 σοβαρά τραυματίες και 1.949 ελαφρά τραυματίες, δηλαδή 3 άτομα κάθε μέρα χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας τροχαίου κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Για το λόγο αυτό, το Ι.Ο.ΑΣ., σε συνεργασία με τη  Μέλη της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον», στοχεύει να ενημερώσει όσους περισσότερους πολίτες μπορεί, με 5 απλές αλλά ταυτόχρονα πολύ σημαντικές συμβουλές για τη ζωή τους αλλά και για τη ζωή των άλλων χρηστών του δρόμου.

 

Επιπλέον, για την ενίσχυση του μηνύματος της εκστρατείας και την υπενθύμισή του στους πολίτες, δημιουργήθηκε αφίσα, καθώς και τηλεοπτικόκαι ραδιοφωνικό σποτ, τονίζοντας τη χρήση της ζώνης, του κράνους και του κινητού κατά τη οδήγηση αλλά και την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και τη μειωμένη ταχύτητα κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών. Το τηλεοπτικό σποτ προβάλλεται από τα digital κανάλια επικοινωνίας του Ι.Ο.ΑΣ., της Αντιπροσωπείας και του ΕΟΤ και το ρ/φ σποτ έχει σταλεί στα ραδιόφωνα της χώρας με την έγκριση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

 

Η διανομή των 500.000 εντύπωνκαι των αφισών πραγματοποιείται από τον ΕΟΤσε όλες τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού της Ελλάδας και στο Γραφείο Πληροφοριών (Δ. Αρεοπαγίτου), την Ελληνική Αστυνομία στις Δ/νσεις Τροχαίας Αττικής και Θεσσαλονίκης και στις Περιφερειακές Αστυνομικές Δ/νσεις (Δυτική Ελλάδα, Ιόνια Νησιά, Κρήτη, Νότιο Αιγαίο, Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Αν. Μακεδονία & Θράκη, Κεντρική Μακεδονία, Βόρειο Αιγαίο, Δυτική Μακεδονία, Ήπειρος και Θεσσαλία) και τον αυτοκινητόδρομο  «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ» που είναι Μέλος της Συμμαχίας του Ι.Ο.ΑΣ. για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», στις αρχές Αυγούστου από κεντρικά διόδια του αυτοκινητόδρομου (Ρουπάκι, Μεταμόρφωση δυτική, Μεταμόρφωση ανατολική, Κατεχάκη, Κορωπί).

 

...και για όσους επιλέξουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, μπορούν να ενημερώνονται από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» που έχει αναρτήσει τις αφίσες σε οθόνες προβολής (διαστ. 1,2μ.Χ1,8μ.) σε διάφορα σημεία του αεροδρομίου για όλο το μήνα Αύγουστο.


Κατεβάστε το έντυπο εδώ - Κατεβάστε την αφίσα εδώ
Ακούστε το ραδιοφωνικό μήνυμα εδώ - Δείτε το τηλεοπτικό σποτ εδώ
 
 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion