Δ.Τ.: «ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗ, ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ!» Φεστιβάλ για την Οδική Ασφάλεια Πλατεία Συντάγματος
Δ.Τ.: «ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗ, ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ!» Φεστιβάλ για την Οδική Ασφάλεια Πλατεία Συντάγματος

Αθήνα 2 Ιουνίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

«ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗ, ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ!»

Φεστιβάλ για την Οδική Ασφάλεια

Πλατεία Συντάγματος

Υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε. και του Δήμου Αθηναίων

 

 

 


 Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ για την Οδική Ασφάλεια, μια ανοιχτή εκδήλωση για όλους, με κεντρικό μήνυμα: «ΑΣΦΑΛΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗ, ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ!», που διοργάνωσαν η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», με την ευγενική στήριξη εταιριών μελών της ΕΑΕΕ και την υποστήριξη εθελοντών του Ινστιτούτου και της ασφαλιστικής αγοράς.

Την Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014 χιλιάδες πολίτες και παιδιά προσήλθαν στην Πλατεία Συντάγματος για να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν πάνω στο κρίσιμο ζήτημα της Ασφάλειας στους δρόμους και της μείωσης των τροχαίων δυστυχημάτων, ένα θέμα που αφορά όλους μας.

 

 

Η Ελλάδα με 81 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους βρίσκεται στην 6η χειρότερη θέση, πολύ μακριά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο των 52 νεκρών ανά εκατομμύριο πληθυσμού και ιδιαίτερα σε σχέση με χώρες όπως η Σουηδία (28) αλλά και χώρες του νότου με παρόμοια κοινωνικοοικονομικά χαρακτηριστικά, όπως η Ισπανία (37) που βρίσκεται στην 5η καλύτερη θέση. Η βελτίωση του 28% σε σχέση με τα στοιχεία του 2010, αν και ενθαρρυντική δεν πρέπει αν μας εφησυχάζει εφόσον ενδέχεται η μείωση να είναι αποτέλεσμα της μείωσης κυκλοφορίας των οχημάτων και όταν αναστραφεί το κλίμα της κρίσης τα ατυχήματα να αυξηθούν ξανά μαζί με την αύξηση των μετακινήσεων καθόσον στη χώρα μας η Οδική Ασφάλεια δεν έχει αποτελέσει προτεραιότητα για την πολιτεία. Το ποσοστό των νέων οδηγών κάτω των 25 ετών που χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία στην Ελλάδα είναι 21% των συνολικών θανάτων, νέοι άνθρωποι με δυνατότητες και προσδοκίες για την κοινωνία και την ανάπτυξη του τόπου μας.

 

 

 

Είναι προφανές ότι η ανάγκη να γίνουν άμεσα βήματα για τη μείωση των τροχαίων είναι επιτακτική και το Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας συνέβαλε ακριβώς σε αυτό μέσα από την ενημέρωση για την πρόληψη. Οι χιλιάδες επισκέπτες του Φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να :

-              Χρησιμοποιήσουν τους προσομοιωτές ανατροπής, οδήγησης, πρόσκρουσης, οδήγησης υπό την επήρεια μέθης, μέτρησης αντανακλαστικών κ.ά. και να βιώσουν σε προστατευμένο περιβάλλον τις συνθήκες και τις πιθανές συνέπειες ενός δυστυχήματος, τη χρησιμότητα της ζώνης ασφαλείας κ.ά.

 

-              Συμμετάσχουν στο διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Οδική Ασφάλεια «ΚΑΝΤΟ ΣΩΣΤΑ» με χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, video καθώς και του online ερωτηματολογίου www.kantososta.gr.

 

-              Παρακολουθήσουν το 8ωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στις Πρώτες Βοήθειες σε περίπτωση τροχαίου δυστυχήματος που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ. Οι συμμετέχοντες έλαβαν πιστοποίηση στις Πρώτες Βοήθειες.

 

-              Προσφέρουν αίμα για την Τράπεζα Αίματος Τροχαίων Δυστυχημάτων

 

-              Λάβουν χρήσιμα έντυπα για το όχημα με συμβουλές οδικής ασφάλειας, τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση τροχαίου κ.ά.

 

-              Λάβουν αναμνηστικά t-shirts με μηνύματα για την Οδική Ασφάλεια.

 

 

Το Φεστιβάλ Οδικής Ασφάλειας έγινε πραγματικότητα χάρη στην υποστήριξη ασφαλιστικών εταιριών–μελών της ΕΑΕΕ, που ανέλαβαν τις ανωτέρω δράσεις και συγκεκριμένα των: Εθνική Ασφαλιστική, Ευρωπαϊκή Πίστη, Συνεταιριστική (Χορηγοί), Υδρόγειος (Υποστηρικτής) και με τη συμμετοχή των εταιριών ΑΧΑ (Μέλος της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο – Ι.Ο.ΑΣ.) και Interamerican, που παρείχε χορηγικά και την ασφάλιση του Φεστιβάλ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion