Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» ταξίδεψε στη Βουλγαρία συμμετέχοντας στη Διεθνή Ημέρα για Νέους.
Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» ταξίδεψε στη Βουλγαρία συμμετέχοντας στη Διεθνή Ημέρα για Νέους.Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε μια ακόμα εκτός συνόρων αποστολή της κινητής μονάδας του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (
mobile NEST).

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος «
AVENUE» (Actions for Vulnerable, Elderly, Novice Drivers and road Users in Europe), το οποίο υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συντονίζεται από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», το ελληνικό Mobile NEST ταξίδεψε στη Βουλγαρία. Άλλωστε η γειτονική χώρα είναι μια από τις 9 χώρες μέλη του συγκεκριμένου προγράμματος και ο φορέας Open Youth είναι ένας από τους 13 που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων όπως π.χ. οι νέοι στους οποίους άλλωστε είναι αφιερωμένη παγκοσμίως κάθε χρόνο η 12η Αυγούστου (Διεθνής Ημέρα για Νέους).

Με αφορμή αυτήν την ημέρα οργανώθηκε
από το Εθνικό Κέντρο «Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πρωτοβουλιών για Νέους» της Βουλγαρίας μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διοργάνωση στην καρδιά της Σόφιας, στο πάρκο μπροστά από το National Palace of Culture, το μεγαλύτερο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Στην εκδήλωση αυτή, περίοπτη θέση κατείχε το περίπτερο για την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων που στήθηκε σε συνεργασία του Open Youth με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς». Οι προσομοιωτές (ανατροπής και πρόσκρουσής) του Ι.Ο.ΑΣ. έκλεψαν την παράσταση με εκατοντάδες Βούλγαρους αλλά και αρκετούς Έλληνες να τους χρησιμοποιούν δεχόμενοι με ενδιαφέρον συμβουλές από τους εξειδικευμένους συνεργάτες μας σχετικά με την οδική ασφάλεια.

Από την πλευρά του το Ο
pen Youth έδωσε βαρύτητα στον τομέα της οικονομικής οδήγησης δίνοντας ανάλογες συμβουλές κατά τη χρήση ενός προσομοιωτή οδήγησης, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στην αποφυγή κατανάλωσης αλκοόλ πριν την οδήγηση, μια από τις σύγχρονες μάστιγες που ευθύνονται σε μεγάλο ποσοστό για την πρόκληση των τροχαίων πρώτης αιτίας θανάτων για την ηλικιακή ομάδα 16 έως 29 χρονών.

Την εκδήλωση που ήταν μέρος του
Youth Exhibition τίμησε με την παρουσία της, η υπουργός νεολαίας και αθλητισμού, Prof. Mariana Georgieva η οποία εκτός από το περίπτερο για την οδική ασφάλεια επισκέφτηκε και τα υπόλοιπα περίπτερα, όπου υπήρχαν αρκετές ακόμα δραστηριότητες για νέους (ζωγραφική, μουσική) ενώ κατά τη διάρκεια του event δώρα και εκπλήξεις περίμεναν τους συμμετέχοντες.

Επισημαίνεται πώς τόσο η Ελλάδα όσο και η Βουλγαρία βρίσκονται μεταξύ των χωρών με το μεγαλύτερο ποσοστό τροχαίων συμβάντων με απώλεια ανθρώπινων ζωών, αρκετά πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion