6η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
6η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
                                  
 
 
 
 

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

6ηΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

15 έως 23 Μαρτίου 2013

 

 

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) αναγγέλλουν την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που συνδιοργανώνουν για 6ησυνεχή χρονιά  από τις 15 έως τις 23 Μαρτίου 2013 αναλαμβάνοντας δράσεις πανελλαδικά.

 

Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν πολυάριθμες δράσεις σε όλη την Ελλάδα, με συμμετοχή 143 φορέων που διοργανώνουν δραστηριότητες για μαθητές, γονείς και πολίτες γενικότερα, ευαισθητοποιώντας την κοινωνία στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα για την ασφάλεια και την πρόληψη- την προστασία της ζωής στο δρόμο.

 

 

H Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας υποστηρίζεται από τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ "ΔΡΟΜΟΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ", ενώ αγγελιοφόροι της δράσης είναι οι Αυτοκινητόδρομοι της χώρας.

 

Στην Τεχνόπολη καθημερινά θα υπάρχουν εφαρμογές και προγράμματα για την Κυκλοφοριακή Αγωγή και την Οδική Ασφάλεια με τη χρήση του Σύγχρονου εξοπλισμού του Ινστιτούτου.

 

Οι κυριότερες δράσεις που πραγματοποιούνται κεντρικά σε Αθήνα και Πάτρα ακολουθούν: 

 

 

Παρασκευή 15 Μαρτίου:          

Αθήνα (Τεχνόπολη, Γκάζι , Αθήνα, 14:00-17:00)

 

Νέοι και Επαγγελματίες Οδηγοί

 

1)   Επισκέψεις Δημοτικών/ Γυμνασίων/ Λυκείων (κατόπιν προγραμματισμού)

 

2)   Εκπαίδευση συνεργατών Ι.Ο.ΑΣ. με τον εξοπλισμό προσομοιωτών της «Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας»  του Ινστιτούτου.(14:00 17:00)

 

3)   Εκπαίδευση ενηλίκων με τον εξοπλισμό προσομοιωτών της «Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας» του Ινστιτούτου, Είσοδος ελεύθερη για το κοινό (17:0020:00)

 

 

Σάββατο 16 Μαρτίου:      

Αθήνα (Τεχνόπολη, Γκάζι, 10:00 - 16:00)

 

Ημέρα Ποδηλάτου

 

1)   Εκπαίδευση Σώματος Ελλήνων Προσκόπων με τον εξοπλισμό προσομοιωτών της «Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας»(10:30-12:00)

 

 

 

2)   Παρουσίαση προγράμματος «Ασφαλώς Ποδηλατώ»στους συμμετέχοντες του Άθλου ΙΙ- Γύρος της Πελοποννήσου (12:00-13:00)

 

3)   Εκπαίδευση των συμμετεχόντων του Ποδηλατικού Άθλου ΙΙ-Γύρος της Πελοποννήσου  με τον εξοπλισμό προσομοιωτών της «Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας»(13:00-14:00)

 

4)    Πρόγραμμα εκπαίδευσης χρήσης ποδηλάτου«Ασφαλώς ποδηλατώ»για παιδιά. (14:00-16:00)

 

5)    Εκπαίδευση νέων και ενηλίκων με τον εξοπλισμό προσομοιωτών της «Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας» (14:00-16:00)

 

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

 

 

Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα στο Γκάζι (LAB) και στο Μαρούσι (Esatto)

Συνεργάτες και Εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» θα πραγματοποιήσουν εξόρμηση - ενημέρωση σε νυχτερινά κέντρα της Αθήνας και της Πάτρας με φιλικά αλκοτέστ σε οδηγούς. Οι οδηγοί ανάλογα με το αν έχουν καταναλώσει ή όχι αλκοόλ θα επιβραβεύονται ή θα δέχονται συμβουλές να μην χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητο τους για εκείνη τη βραδιά.

 

 

Κυριακή 17 Μαρτίου:             

Αθήνα: (Τεχνόπολη, Γκάζι, 10:00-16:00)

 

Ημέρα για τα παιδιά

 

1)  Εκπαίδευσηνέων και ενηλίκων με τον εξοπλισμό προσομοιωτών της «Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας»

 

2)    Παιδική Χώρα της Οδικής Ασφάλειας:

 

           Κουκλοθέατρο, χειροτεχνίες ,εικαστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες με

           σκοπό την εξοικείωση των παιδιών σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

 

3)    Πρόγραμμα εκπαίδευσης χρήσης ποδηλάτου«Ασφαλώς ποδηλατώ»για παιδιά

 

4)   Εκπαίδευση γύρω από θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και ασφάλειας στο δρόμο για 

μαθητές δημοτικού - γυμνασίου  με το πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» και

«Κάντο Σωστά».

 

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

 

 

 

Δευτέρα 18 Μαρτίου:         

Αθήνα: (Τεχνόπολη, Γκάζι, 10:00' - 16:00')

 

«Παιδιά και γονείς μαζί» για την Οδική Ασφάλεια

 

 

1)   Balloonorama: Ο ουρανός της Αθήνας θα «στολιστεί» με μπαλόνια με μηνύματα που αφορούν στην Οδική Ασφάλεια. Τα μπαλόνια θα έχουν ζωγραφίσει παιδιά που θα επισκεφτούν το χώρο της Τεχνόπολης

 

2)   Ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με τη σωστή και ασφαλή μεταφορά των παιδιών με χρήση ειδικών καθισμάτων σε οχήματα (11:00–12:00)

 

3)   Εκπαίδευση γύρω από θέματα κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές δημοτικού & γυμνασίου  με τα προγράμματα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια»  και «Κάντο Σωστά», αντίστοιχα. (10:0016:00)

 

4)    Εκπαίδευσηνέων και ενηλίκων με τον εξοπλισμό προσομοιωτών της «Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας»

 

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

 

 

Τρίτη 19 Μαρτίου:         

Αθήνα: (Τεχνόπολη, Γκάζι, 10:00' - 16:00')

 

Επίσκεψη Σχολείων / Εσπερίδα

 

1)   Εκπαίδευση γύρω από θέματα κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές δημοτικού  με το πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια»(κατόπιν προγραμματισμού)

 

2)    Πρόγραμμα εκπαίδευσης χρήσης ποδηλάτου«Ασφαλώς ποδηλατώ»για παιδιά

 

3)   Εκπαίδευση μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων στο χώρο σε θέματα οδικής ασφάλειας (κατόπιν προγραμματισμού) με τον εξοπλισμό προσομοιωτών της «Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας» και με το πρόγραμμα «Κάντο σωστά».

 

4)    Εκπαίδευση νέων και ενηλίκων με τον εξοπλισμό προσομοιωτών της «Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας» (12:30-17:00)

 

5)   Εσπερίδα που συνδιοργανώνει το Ι.Ο.ΑΣ. και ο Σ.Ε.Σ. μαζί για την απονομή του Βραβείου του Τροχονόμου της Χρονιάς(18:00–20:00) για τη συμβολή του στην πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων.

 

 

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

 

 

Τετάρτη 20 Μαρτίου: Δράσεις στην Πάτρα.

  

 

Πέμπτη 21 Μαρτίου:  

Πάτρα:

 

1)   Εκπαίδευση μαθητών της Β’θμιας Εκπαίδευσης με τη χρήση της «Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας» στο Κέντρο Αναφοράς για την Οδική Ασφάλειας για τη Δυτική Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Πατρών, Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, εκκρεμές του Φουκώ).  (09:00-15:00)

 

2)  Εκπαίδευση συνεργατών Ι.Ο.ΑΣ. με τον εξοπλισμό προσομειωτών της «Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας»του Ινστιτούτου στο Κέντρο Αναφοράς για την Οδική Ασφάλειας για τη Δυτική Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Πατρών, Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, εκκρεμές του Φουκώ) (15:00-17:00)

 

3)  Απονομή Βραβείου / Υποτροφίας «Πάνος Μυλωνάς» σε 2 φοιτητές του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Η απονομή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών «Οδυσσέας Ελύτης» του Πανεπιστημίου Πατρών. Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις στο Κέντρο Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια Δυτικής Ελλάδας που φιλοξενείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο χώρο του Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας στο κτίριο του Εκκρεμούς του Φουκώ. (12:00’-13:00’)

 

 

Παρασκευή  22 Μαρτίου:Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο και Ημέρα Οδικής Ασφάλειας στους Ελληνικούς Αυτοκινητόδρομους    

 

 

 

 Πανελλαδικά στο πλαίσιο της εν λόγω εβδομάδας θα εορτασθεί στις 22 Μαρτίου 2013 και η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο» παράλληλα με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» στο Αντίρριο. Με αφορμή την Περιφερειακή Μέρα Οδικής Ασφάλειας για τη Δυτική Ελλάδα παρουσία του Περιφερειακού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας θα αναπτυχθεί διάλογος μεταξύ όλων των εμπλεκομένων πλευρών με θέμα «Κρίση και Οδική Ασφάλεια». Θα παρουσιαστεί δημοσιογραφική έρευνα υπό μορφή videoγια να αποτελέσει το έναυσμα για το διάλογο που θα ακολουθήσει.

 

Για την ημέρα αυτή θα αποσταλεί σε 143 φορείς έντυπο ενημερωτικό υλικό πανελλαδικά προκειμένου οι Έλληνες οδηγοί, οι οποίοι σύμφωνα με έρευνα (Ι.Ο.ΑΣ. και TNS 2008) είναι οι πιο επιθετικοί στην Ευρώπη, να γίνουν αποδέκτες της σημασίας του μηνύματος της Ευγένειας

 

 

στο Δρόμο, η οποία αποτελεί βασικό στοιχείο για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στους δρόμους μας. Και συγκεκριμένα:

 

Διανομή νέου εντύπου για την Ευγένεια και την Ασφάλεια στο δρόμο, από τους Αυτοκινητόδρομους της χώρας - Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Αττική Οδός, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, Εγνατία Οδός,  Μορέας, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, Ολυμπία Οδός καθώς και από το Τ.Ε.Ο. (Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας).

 

Στην Αττική και Πανελλαδικά:

Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο (στην Ελλάδα και Πανευρωπαϊκά) - Διανομή εντύπου για την Ευγένεια στο δρόμο και ενημέρωση πολιτών, οδηγών και φορέων από συνεργαζόμενους φορείς.

 

Πάτρα:

Εκπαίδευση ενηλίκων, φορέων και συλλόγων με τη χρήση του εξοπλισμού της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας στις εγκαταστάσεις της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» στο Αντίρριο (10:00-16:00)

 

 

Σάββατο 23 Μαρτίου:  

 

 

 

Πάτρα:

Εκπαίδευση ενηλίκων, φορέων, εθελοντικών οργανώσεων, συλλόγων και πολιτών με τη χρήση του εξοπλισμού της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας στις εγκαταστάσεις της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» στο Αντίρριο (10:00-16:00)

 

 

Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα σε Αθήνα και Πάτρα

Συνεργάτες και Εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» θα πραγματοποιήσουν εξόρμηση - ενημέρωση σε νυχτερινά κέντρα της Αθήνας και της Πάτρας με φιλικά αλκοτέστ σε οδηγούς. Οι οδηγοί ανάλογα με το αν έχουν καταναλώσει ή όχι αλκοόλ θα επιβραβεύονται ή θα δέχονται συμβουλές να μην χρησιμοποιήσουν το αυτοκίνητο τους για εκείνη τη βραδιά.

 

Κυριακή 24-Τρίτη 26 Μαρτίου:

 

Πάτρα:

 

Εκπαίδευση ενηλίκων, φορέων και συλλόγων με τη χρήση του εξοπλισμού της Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας στις εγκαταστάσεις της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» στο Αντίρριο (10:00-16:00)

 

Χανιά – Κρήτη:

 

 

Δράσεις στα Χανιά πραγματοποιούνται από 19-22 Μαρτίου από το συνεργαζόμενο Σύλλογο Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΠΡΟ.Τ.Α.) με επίκεντρο την ενημέρωση για το κράνος με

 

κεντρικό σύνθημα «ΚΡΑΝΙΟΘΕΙΤΕ» ενώ θα ακολουθήσει διοργάνωση στην 115 Αεροπορική Βάση της Σούδας.

 

 

Δράσεις επίσης υλοποιούνται πανελλαδικά από Φορείς, εθελοντικές οργανώσεις και ενεργούς πολίτες και δίκτυο συνεργατών σε όλη τη χώρα.

 

 

 

Στη δυσκολία της κρίσης απαντάμε με ευγένεια στο δρόμο!

 

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»: 210-8620150info@ioas.gr 

Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων: 210- 3640604ses@tee.gr

 


 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion