ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ Ν.ΑΧΑΪΑΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ Ν.ΑΧΑΪΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ Ν.ΑΧΑΪΑΣ

 

Τρίτη 15/1/2013, Κέντρο Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας, Πάτρα:

Ένα σημαντικό βήμα στον τομέα της ενημέρωσης και επιμόρφωσης για την οδική ασφάλεια πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (local NEST) Δυτικής Ελλάδας που το Ινστιτούτο έχει δημιουργήσει στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Μετά από σχετικό αίτημα των Διευθύνσεων εκπαίδευσης του Νομού Αχαΐας, 95 εκπαιδευτικοί του Νομού συμμετείχαν σε εξάωρο σεμινάριο για την οδική ασφάλεια, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος AVENUE for Traffic Safety από το Ινστιτούτο και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

 

Η εκπαίδευση ξεκίνησε με παρουσιάσεις του Επίκουρου Καθηγητή δια Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων κυρίου Αθανασίου Κάραλη και του Καθηγητή Επιμόρφωσης και Εκπαιδευτικής Πολιτικής κυρίου Δημητρίου Βεργίδη, της Προέδρου του Ι.Ο.ΑΣ. και συνεργατών του Ινστιτούτου στο Συνεδριακό Κέντροτου Πανεπιστημίου και ακολούθως, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Οδικής Ασφάλειας.

 

Εκεί οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε βιωματική επιμόρφωση χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό προσομοιωτών ανατροπής, πρόσκρουσης, οδήγησης, μέθης και των δραστηριοτήτων απόσπασης προσοχής, συσχέτισης ταχύτητας - βάρους, χρόνου αντίδρασης και απόστασης ακινητοποίησης.

 

Σημαντική συμβολή στην άρτια διοργάνωση είχαν οι προσληφθέντες στη Δυτική Ελλάδα από το Ινστιτούτο, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΕΣΠΑ.

 

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά ανέφερε: "Η παρουσία σας εδώ σήμερα είναι δική σας πρωτοβουλία, στην οποία εμείς δε θα μπορούσαμε να μην ανταποκριθούμε άμεσα. Η σημερινή διοργάνωση είναι μια πρώτη μορφή συνεργασίας. Είμαστε κοντά σας και στη διάθεσή σας. Η ασφάλεια στο δρόμο είναι πρωτίστως θέμα παιδείας και πολιτισμού. Σε αυτό έχουμε επενδύσει με πολύ αγώνα και πολλή προσπάθεια".

 

Κατά την έναρξη του Σεμιναρίου, την εκδήλωση χαιρέτισε η Αντιπρύτανηςτου Πανεπιστημίου Πατρών κυρία Άννα Ρούσσου, η οποία δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη για το γεγονός ότι οι Δάσκαλοι και Καθηγητές της Αχαΐας συμμετέχουν σε αυτή την ενημέρωση, επισημαίνοντας επίσης πως "όλοι μαζί μπορούμε να συμβάλουμε στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας".

 

Ο Πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου και Επιστημονικός Υπεύθυνος Προγράμματος AVENUE for Traffic Safety στο Πανεπιστήμιο Πατρών κύριος Σταύρος Κουμπιάς, τόνισε: "Η προσφορά του Πανεπιστημίου στο πρόγραμμα AVENUE, σχετίζεται με την εκπαίδευση προς μαθητές, εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές εκπαιδευτικών. Η καλή εκπαίδευση προς τα παιδιά αποτελεί βήμα βελτίωσης της κοινωνίας καθώς η παιδεία και η οδική ασφάλεια έχουν απόλυτη σχέση".

 

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κύριος Κωνσταντίνος Παπαγεωργόπουλος υπενθύμισε πως δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας τραυματίζονται ή χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στο δρόμο, μεταξύ των οποίων παιδιά που αν είχαν τη σωστή εκπαίδευση θα είχαν σωθεί.

 

Η κυρία Ευγενία Πιερρή, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενη για την εσπερίδα, υπογραμμίζοντας: "Η οδική ασφάλεια είναι θέμα παιδείας, κουλτούρας, πολιτισμού και το βάρος που πρέπει να επωμισθούν οι εκπαιδευτικοί στην προσπάθεια βελτίωσης της οδικής παιδείας είναι μεγάλο".

 

Το σεμινάριο αυτό αποτελεί την αρχή μιας σειράς εκπαιδεύσεων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή φοιτητών του Πανεπιστημίου και μαθητών όλου του Νομού Αχαΐας, μετά από σχετική εγκύκλιο που θα σταλεί προς τα σχολεία από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 5.000 νέοι (μαθητές και φοιτητές) θα έχουν ενημερωθεί στο Κέντρο του Ινστιτούτου στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

 

Ιδιαίτερη χαρά έδωσε στην Πρόεδρο και τους συνεργάτες του Ινστιτούτου τόσο ο ενθουσιασμός των εκπαιδευτικών, όσο και η άμεση εκδήλωση ενδιαφέροντος προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να περάσουν οι μαθητές τους  από το Κέντρο Οδικής Ασφάλειας. 

 

 

 

 

 

 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion