Διήμερο ενημέρωσης στη Χίο
Διήμερο ενημέρωσης στη Χίο

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ &  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

«ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ»
 
 
 
 
 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η καρδιά της Χίου για δύο μέρες, χτύπησε στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα στο κέντρο της πόλης. Πολίτες και επισκέπτες του νησιού, άνθρωποι όλων των ηλικιών, θύματα και θύτες τροχαίων συζήτησαν και ενημερώθηκαν με βιωματικό τρόπο για την πρόληψη των τροχαίων.

 

Από το πρωί της Δευτέρας 30 Ιουλίου μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης 31 Ιουλίου, οι προσομοιωτές ανατροπής, πρόσκρουσης και η προσομοίωση μέθης που το Ινστιτούτο έχει αποκτήσει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE for Traffic Safety ήταν σε συνεχή λειτουργία, ενώ οι συμπολίτες μας που συμμετείχαν στις δράσεις συζητούσαν με τους συνεργάτες του Ινστιτούτου, τους ανθρώπους του Ε.Κ.Α.Β. και της Τροχαίας καθώς και τους γιατρούς του Νοσοκομείου Χίου γύρω από το εξαιρετικά κρίσιμο θέμα της ασφάλειας των χρηστών δρόμου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κύριος Κωνσταντίνος Γανιάρης.

 

Το ενημερωτικό διήμερο πραγματοποιήθηκε από το  Ι.Ο.ΑΣ. σε στενή συνεργασία με το Νοσοκομείο Χίου, το Ε.Κ.Α.Β., την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Χίου, την Τροχαία, το Κεντρικό Λιμεναρχείο, τον Τομέα Ψυχικής Υγείας Χίου και το Chopper Riders Club Chios. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση οι συνεργάτες του Ινστιτούτου παρατήρησαν πως οι συμμετέχοντες ήταν κυρίως νέοι άνθρωποι ενώ ο συνολικός αριθμός ατόμων που συμμετείχαν στις δράσεις ξεπέρασε τους 1.500.

 

Παιδιά, έφηβοι, ενήλικοι, προσωπικό του Νοσοκομείου Χίου και της Τροχαίας, στρατευμένοι νέοι και αξιωματικοί του στρατού βίωσαν τη δυσφορία των τροχαίων και γνώρισαν σε ασφαλές περιβάλλον την αξία της ζώνης, της πρόληψης και της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ. Ο συντονισμός του διημέρου έγινε από την Ψυχίατρο κ. Ελένη Βουτιέρου, η οποία μεταξύ άλλων πραγματοποίησε πρόσκληση – πρόκληση δημιουργίας ομάδας ευαισθητοποίησης των στρατευμένων, προκειμένου να σχεδιαστούν από κοινού δραστηριότητες που θα τους βοηθήσουν να ενημερωθούν σε βάθος για το ζήτημα της σωστής οδικής συμπεριφοράς.

 

Ιδιαίτερου ενδιαφέροντας ήταν η ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα τη Δευτέρα το απόγευμα, στην οποία υπήρξαν μαρτυρίες από θύματα τροχαίων που συζήτησαν με τους παρευρισκομένους για τις συνθήκες των δυστυχημάτων στα οποία ενεπλάκησαν, ενώ παρουσιάστηκε και βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Χίου για τη βελτίωση των υποδομών και την προώθηση της οδικής ασφάλειας στο νησί τους.

 

Μια ακόμα πιο σημαντική πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διημέρου σε στενή συνεργασία με την Τροχαία Χίου και τον Υποδιοικητή του νησιού κ. Ιωάννη Αραμπατζή, ήταν πως οι άνθρωποι της Τροχαίας ακινητοποιούσαν οχήματα οδηγών που και δε φορούσαν τη ζώνη ασφαλείας τους. Στους οδηγούς αυτούς, αντί να βεβαιωθεί παράβαση, σύντομη ενημέρωση, ενώ ακολουθούσε συμμετοχή τους στις βιωματικές δραστηριότητες με διαρκή παρουσία, αποδεικνύοντας την ευαισθησία της στο κρίσιμο ζήτημα της πρόληψης.

 

 

Υποστηρικτές του Διημέρου ήταν η Hellenic Seaways, το Ιδιωτικό ΚΤΕΟ Χίου, η εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ Χίου, η εταιρεία Top Electronics Γ.Ν. Κριτούλης και ο Σύλλογος Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (Σ.Ε.Σ.ΝΟ.Χ).

 

 

 

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη βοήθεια και την υποστήριξη που το Ινστιτούτο λαμβάνει από συνεργάτες όπως οι δημοσιογράφοι και οι άνθρωποι της εταιρίας "Αλήθεια", οι οποίοι έχουν ιδιαίτερη δυναμική στο να διαχέουν τα μηνύματα της Οδικής Ασφάλειας στις κοινωνίες που δραστηριοποιούνται. Ο ρόλος τους είναι εξαιρετικά σημαντικός. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε:

 

http://www.tvpatrida.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=8305&Itemid=64

http://www.politischios.gr/koinonia/biosan-tin-empeiria-toy-trohaioy-binteo

 

 

 

Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

Νεμέσεως 2, Αθήνα 112 53

                                                                  Τηλ.:210.86.20.150, Fax: 210.86.20.007                                                               e-mail: info@ioas.gr, website: www.ioas.gr

 


 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion