2η Ημέρα του Ποδηλατικού Άθλου (Αθήνα - Θεσσαλονίκη)

Μετά την κοπιαστική 1η μέρα του «Ποδηλατικού Άθλου», οι ποδηλάτες ξεκίνησαν το πρωί της Παρασκευής από το Ξενοδοχείο τους στα Χρόνια Ευβοίας για να διανύσουν 130 χιλιόμετρα με 1.100 μέτρα υψομετρικά. Κάνοντας μια σύντομη στάση στο Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel στην Αιδηψό για να ανακτήσουν μέρος της δύναμής τους, οι αθλητές κατευθύνθηκαν προς τον Αγιόκαμπο Ευβοίας απ’ όπου πέρασαν στη λοφώδη Γλύφα Φθιώτιδας.

 

Με τον ήλιο να καίει, οι αθλητές έκαναν πετάλι για δύο ώρες σε ανηφορική πορεία μέχρι να βρεθούν στην πλευρά του κάμπου, όπου η διαδρομή ήταν πιο ομαλή αλλά η θερμοκρασία ιδιαίτερα υψηλή. Η ομάδα παρέμεινε σφιχτή και για δεύτερη μέρα έφτασε στον προορισμό της νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα με μ.ω.τ. 28χλμ/ώρα και μέγιστη ταχύτητα 80χλμ/ώρα, αποδεικνύοντας την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αθλητές που συμμετέχουν στον Άθλο.

 

Το απόγευμα μια μοναδική έκπληξη περίμενε τους ποδηλάτες και τους συνεργάτες του Ινστιτούτου, καθώς περισσότεροι από 100 νεαροί και παιδιά από τα Φάρσαλα κατέκλυσαν τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αίγλη –όπου έμεινε η ομάδα- για να συνοδεύσουν τους αθλητές στην κεντρική πλατεία της πόλης. Όλοι μαζί οι ποδηλάτες, ερασιτέχνες και αθλητές, με συνοδεία για μία ακόμα φορά της Τροχαίας, που ενισχύει σημαντικά το επίπεδο ασφάλειας του «Ποδηλατικού Άθλου», έφτασε στο κεντρικό σημείο των Φαρσάλων.

 

Εκεί βρισκόταν ήδη η Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας (mobile NEST) του Ι.Ο.ΑΣ. με τους συνεργάτες του Ινστιτούτου να εκπαιδεύουν με τη χρήση προσομοιωτών τους εκατοντάδες πολίτες που περίμεναν να υποδεχθούν και να καλωσορίσουν τους ποδηλάτες του Άθλου. Ο Εμπορικός Σύλλογος Φαρσάλων, ο Δήμος Φαρσάλων, ο εθελοντικός οργανισμός «Ενεργοί Πολίτες» και πολλοί άλλοι φορείς της περιοχής είχαν προετοιμάσει εκδηλώσεις αφιερωμένες στα μηνύματα της οδικής ασφάλειας. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Γακόπουλος συντόνισε τη βραδιά που χαρακτηρίστηκε από την παρουσία εκατοντάδων παιδιών και πολιτών της πόλης. Από την πλευρά του Ινστιτούτου, η Πρόεδρος κ. Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά έκανε σύντομη αναφορά στα αίτια και τα αποτελέσματα των τροχαίων στη χώρα μας, καθώς και στις πολλές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιεί το Ινστιτούτο σε όλη τη χώρα, ενώ αργότερα βραβεύτηκε για το έργο του Ι.Ο.ΑΣ. Ο συνεργάτης του Ινστιτούτου, Διοικητής της Τροχαίας Αγίας Παρασκευής, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θανάσης Παπακωνσταντίνου που κατάγεται από την περιοχή των Φαρσάλων, αναφέρθηκε στα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από παραβατικές συμπεριφορές και την ισχυρή επίδραση που μπορεί να έχουν τα σωστά και συντονισμένα μέτρα στον περιορισμό των τροχαίων συμβάντων.

 

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή που η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. κάλεσε δίπλα της στο βήμα όλους τους ποδηλάτες του Άθλου, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν για την προσπάθειά τους από τους παρευρισκομένους, καθώς και για την επιτυχία που έχει η δράση αυτή στην προώθηση των μηνυμάτων οδικής ασφάλειας και ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών.

 

Η υποδοχή που επεφύλαξε η πόλη των Φαρσάλων στους ποδηλάτες του Άθλου, στην Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας και στους συνεργάτες στου Ι.Ο.ΑΣ. απέδειξε για μία ακόμα φορά περίτρανα ότι με συνέργειες και ενδιαφέρον, πολίτες και φορείς μπορούμε να προσφέρουμε και να αλλάξουμε τα δεδομένα στη χώρα μας.

 

Το Σάββατο 30/6 οι αθλητές του «Ποδηλατικού Άθλου», φεύγοντας από τα Φάρσαλα θα κατευθυνθούν προς τη Λάρισα, τον Αγιόκαμπο Λαρίσης με τελικό προορισμό τον Πλαταμώνα.
 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion