7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

 

ΑΘΗΝΑ, 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

 

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ενημέρωσης για την Ασφάλεια στις Ισόπεδες Διαβάσεις που φέτος ορίστηκε η 7η Ιουνίου, η εταιρεία ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» ενημερώνουν του πολίτες για θέματα  ασφάλειας στις ισόπεδες διαβάσεις.

 

Τα ατυχήματα σε ισόπεδες διαβάσεις αντιπροσωπεύουν μόνο το 2% των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα, αλλά το ένα τρίτο όλων των θανάτων που σχετίζονται με τους σιδηρόδρομους, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές στατιστικές. Παρά όλα τα μέτρα τα οποία εφαρμόστηκαν για να υποδεικνύουν την παρουσία ισόπεδων διαβάσεων και για να καταστούν ασφαλέστερες, πολλοί χρήστες του οδικού δικτύου και πεζοί χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο. Σχεδόν όλα τα ατυχήματα σε ισόπεδες διαβάσεις οφείλονται σε χρήστες του οδικού δικτύου που αδυνατούν να διακρίνουν τους φωτεινούς σηματοδότες, τη σήμανση και να τηρήσουν βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας. Αντίθετα με αυτό που πιστεύεται συνήθως, στα περισσότερα ατυχήματα εμπλέκονται "τακτικοί" οδηγοί ή πιο συγκεκριμένα αυτοί που διαμένουν κοντά σε ισόπεδες διαβάσεις ή κάνουν συχνή χρήση αυτών, λόγω του ότι η εξοικείωση/συνήθεια τους κάνει λιγότερο προσεκτικούς ή απερίσκεπτους, γεγονός που μπορεί να αποβεί μοιραίο.

 

Η παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για την ασφάλεια στις ισόπεδες διαβάσεις είναι μια κοινή δέσμευση σε συνέχεια της επιτυχίας της πρώτης ευρωπαϊκής ημέρας για την ενημέρωση για την ασφάλεια στις ισόπεδες διαβάσεις που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου 2009 σε 27 χώρες οι οποίες προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με τον κίνδυνο της κακής συμπεριφοράς σε ισόπεδες διαβάσεις. Η Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για την Ασφάλεια στις Ισόπεδες Διαβάσεις επικεντρώνεται σε εκπαιδευτικά μέτρα ενημέρωσης και εκπαίδευσης για την προώθηση της ασφαλούς συμπεριφοράς σε και γύρω από ισόπεδες διαβάσεις. Βασίζεται σε υφιστάμενα εθνικά γεγονότα τα οποία θα διεξαχθούν από κοινού σε διάφορες τοποθεσίες σε κάθε χώρα που λαμβάνει μέρος στις 7 Ιουνίου 2012 στοχεύοντας στο κοινό μήνυμα "Κινούμαι με προσοχή στις ισόπεδες διαβάσεις".


Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις ορθές πρακτικές και εκπαιδευτικό υλικό στην ειδική ιστοσελίδα για τα ζητήματα των ισόπεδων διαβάσεων μέσω των, www.levelcrossing.net και να βρείτε εκπαιδευτικό υλικό στην ιστοσελίδα www.ilcad.org .

 

Περισσότερες πληροφορίες: Ι.Ο.ΑΣ. τηλ. 210-8620150, email: info@ioas.gr

 

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ

 
NEWSDESK
Συνεργασία BOSCH Ελλάδας (Robert Bosch Α.Ε.) – Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την Οδική Ασφάλεια
11/Ιουν/2021
10η ΙΟΥΝΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
10/Ιουν/2021
Τηλεοπτική Δημοσιότητα σχετικά με τα εγκαίνια του «Κέντρου Ποδηλάτου»
09/Ιουν/2021
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου - «Κέντρο Ποδηλάτου» του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
03/Ιουν/2021
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2021 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion