Εκπαίδευση του Ι.Ο.ΑΣ. στο Πεντάγωνο – Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Στην παραδοχή ότι η Πολιτεία διατηρεί σε υποβαθμισμένη θέση ανάμεσα στις προτεραιότητές της το θέμα της οδικής ασφάλειας προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Γιάννης Ραγκούσης, στην ομιλία του κατά την έναρξη διημερίδας με θέμα την οδική ασφάλεια στις Ένοπλες Δυνάμεις που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Πεντάγωνο.

Ο κ. Ραγκούσης υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και σε αυτόν τον τομέα για τη διαμόρφωση κοινωνικής συνείδησης.
 
Τη διημερίδα διοργανώνει το Κέντρο Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας και τελεί υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» το οποίο και αύριο στον προαύλιο χώρο του ΓΕΑ, (από τις 08.00 έως τις 15.00) θα θέσει στη διάθεση του προσωπικού των Γενικών Επιτελείων τον σύγχρονο εξοπλισμό προσομοιωτών οδήγησης, ανατροπής και πρόσκρουσης που διαθέτει για βιωματικές δράσεις και εφαρμογές.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Αντώνιος Τσαντηράκης αναφέρθηκε στη σημασία της οδικής ασφάλειας και ενέταξε τη διημερίδα στο πλαίσιο των δράσεων που έχει αναπτύξει η Πολεμική Αεροπορία για την προστασία των στελεχών και του προσωπικού της στο συγκεκριμένο τομέα.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο έργο της προέδρου του ΙΟΑΣ, κ. Β. Δανέλλη-Μυλωνά, και των συνεργατών της για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η πρόεδρος του ΙΟΑΣ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις θλιβερές πρωτιές της χώρας μας στον τομέα των τροχαίων ατυχημάτων δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης και της πρόληψης για την αντιμετώπιση του μείζονος αυτού προβλήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάσθηκαν για τα τροχαία δυστυχήματα, η χώρα μας έχει τη θλιβερή πρωτιά ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ με 118 νεκρούς ανά εκατομμύριο πολιτών, οκτώ από τις 13 περιφέρειες της χώρας αναφέρονται ως οι πλέον επικίνδυνες για την πρόκληση τροχαίου ατυχήματος στον κατάλογο των 20 περιοχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ στο θέμα της μείωσης του αριθμού των νεκρών βρισκόμαστε κάτω από χώρες όπως η Ρουμανία, η Λετονία και η Λιθουανία που έχουν κάνει μεγάλες προόδους.

http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4708595
 
NEWSDESK
Συνεργασία BOSCH Ελλάδας (Robert Bosch Α.Ε.) – Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την Οδική Ασφάλεια
11/Ιουν/2021
10η ΙΟΥΝΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
10/Ιουν/2021
Τηλεοπτική Δημοσιότητα σχετικά με τα εγκαίνια του «Κέντρου Ποδηλάτου»
09/Ιουν/2021
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου - «Κέντρο Ποδηλάτου» του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
03/Ιουν/2021
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2021 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion