Εκδηλώσεις για την Οδική Ασφάλεια στο Χιονοδρομικό Κέντρο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, 10-12 ΦΕΒ 2012
Εκδηλώσεις για την Οδική Ασφάλεια στο Χιονοδρομικό Κέντρο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, 10-12 ΦΕΒ 2012 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

 

2 ήμερες εκδηλώσεις για θέματα ασφαλείας επισκεπτών και χιονοδρόμων στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

 

Λιώνουμε στο χιόνι, κάνουμε σκι με ασφάλεια και μαθαίνουμε για την ασφαλή οδήγηση και την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ!

 

 

Μια σημαντική πρωτοβουλία για την εκπαίδευση των χιονοδρόμων και φίλων του βουνού, την προώθηση της υπεύθυνης κατανάλωσης αλκοόλ και την ασφαλή οδήγηση στα χιόνια, υλοποιεί ο Δήμος Καλαβρύτων και η δημοτική του Επιχείρηση το «Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων– Πάνος Πόλκας» το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου 2012. Συγκεκριμένα, ο Δήμος Καλαβρύτων και το Χιονοδρομικό του Κέντρο συνεργάζονται και υποστηρίζουν το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» φιλοξενώντας 3 ειδικούς προσομοιωτές,  οδήγησης, ανατροπής και πρόσκρουσης στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, στο Χελμό. Παράλληλα, θα διεξαχθεί ενημερωτικό σεμινάριο από τους έμπειρους υπευθύνους των πιστών του χιονοδρομικού που θα αφορά στους κανόνες ασφαλείας και τη σωστή συμπεριφορά στο βουνό.

 

Ο εκπαιδευτικός προσομοιωτής οδήγησηςείναι μία υψηλής τεχνολογίας συσκευή, χάρη στην οποία οι οδηγοί μπορούν να εκπαιδευτούν στην ασφαλή οδήγηση και ορθή διαχείριση των κινδύνων και των δυσκολιών που μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει όταν κινείται στο δρόμο. Ο προσομοιωτής θα είναι διαθέσιμος για 4 ώρες στους επισκέπτες του Χιονοδρομικού Κέντρου (11.00-15.00), το Σάββατο και την Κυριακή. Έτσι μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην ασφαλή οδήγηση κάτω από δύσκολες συνθήκες και να συνειδητοποιήσουν τις συνέπειες της κατανάλωσης αλκοόλ (φορώντας τα ειδικά γυαλιά μέθης) στο βαθμό και τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να τις διαχειριστούν. Οι καλύτεροι οδηγοί, μάλιστα,  θα κερδίσουν και δώρα!

 

Στο σεμινάριο ασφάλειας και σωστής συμπεριφοράς χιονοδρόμων και επισκεπτών, θα αναλυθούν θέματα που αφορούν στους βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούν οι χιονοδρόμοι, τον κατάλληλο εξοπλισμό, τους κινδύνους του βουνού καθώς και την ενημέρωση σχετικά με τις χιονοστιβάδες. Πρόκειται για μια προσπάθεια για τη σωστή παροχή οδηγιών προς τους φίλους του βουνού που θα βοηθήσει στην καλύτερη γνώση και πρόληψη.

Ευαισθητοποιημένος, ο Δήμος Καλαβρύτων και το Χιονοδρομικό του Κέντρο, σε θέματα Κοινωνικής Ευθύνης, υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών πρέπει να γίνεται με μέτρο και γνώση, γιατί μόνο τότε χαρίζει απόλαυση και αποτελεί κομμάτι της κοινωνικής ζωής. Με αίσθημα υπευθυνότητας για τους επισκέπτες, αλλά και τους μόνιμους κατοίκους, δραστηριοποιούνται και τους ενημερώνουν για τους κινδύνους που συνεπάγεται η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ όχι μόνο για την οδική ασφάλεια, αλλά και γενικότερα για την ασφάλεια, την υγεία και το κοινωνικό περιβάλλον του ατόμου.

 

Φοράμε ζώνες, λοιπόν, και ανηφορίζουμε για τα Καλάβρυτα το Σαββατοκύριακο 11-12 Φεβρουαρίου, στο καλύτερο, ασφαλέστερο και πλέον αξιόπιστο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, κάνουμε σκι, λιώνουμε στο χιόνι, παίζουμε και μαθαίνουμε βιωματικά τα πάντα για την ασφαλή οδήγηση και την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ.

 

Η εμπειρία του προσομοιωτή και η παρακολούθηση του σεμιναρίου ασφάλειας και σωστής συμπεριφοράς στο βουνό, είναι μια παροχή δωρεάν για όλους.

Ακολουθεί το πρόγραμμα δράσεων 

 

Περισσότερες πληροφορίες: Ι.Ο.ΑΣ. τηλ.: 210-8620150, info@ioas.gr

 


 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Συνεργασία BOSCH Ελλάδας (Robert Bosch Α.Ε.) – Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την Οδική Ασφάλεια
11/Ιουν/2021
10η ΙΟΥΝΙΟΥ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
10/Ιουν/2021
Τηλεοπτική Δημοσιότητα σχετικά με τα εγκαίνια του «Κέντρου Ποδηλάτου»
09/Ιουν/2021
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου - «Κέντρο Ποδηλάτου» του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
03/Ιουν/2021
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2021 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion