Το Ι.Ο.ΑΣ. συμμετέχει στις εκδηλώσεις της ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, 21-25 Σεπτ 2011
Το Ι.Ο.ΑΣ. συμμετέχει στις εκδηλώσεις της ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, 21-25 Σεπτ 2011

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και φέτος συμμετέχει στις εκδηλώσεις «Μικρόπολις» του Δήμου Αθηναίων με θέματα ειδικά για παιδιά ηλικίας 2 έως 13 ετών. 

 

Οκτώ συναρπαστικές «Γειτονιές» περιμένουν τους μικρούς επισκέπτες  στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με το Ινστιτούτο να αναλαμβάνει τη «Γειτονιά της Οδικής Ασφάλειας». Στη Γειτονιά αυτή οι μικροί μαθητές μέσα από το παιχνίδι, μαθαίνουν βιωματικά για τους κινδύνους του δρόμου, τους κανόνες κυκλοφορίας, την ασφαλή χρήση του δρόμου, καθώς και βασικά σήματα του Κ.Ο.Κ.. Τα παιδιά με την καθοδήγηση των ειδικά εκπαιδευμένων συνεργατών του Ι.Ο.ΑΣ. σχηματίζουν μόνα τους το περιβάλλον του δρόμου, βάζοντας διαβάσεις πεζών και φανάρια στα σωστά σημεία πάνω σε έναν ειδικά σχεδιασμένο τάπητα.

 

 

 

Παράλληλα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ινστιτούτου, οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην πρωτότυπη δράση ευαισθητοποίησης για την οδική ασφάλεια Roads of Illusionsπου υλοποιεί το Ινστιτούτο.

 

Η εν λόγω δράση βασίζεται στον πρωτότυπο σχεδιασμό της, με στοιχεία διαδραστικότητας, αναπαράστασης και εικονικής πραγματικότητας -η δράση υλοποιείται σε τάπητα, ο οποίος απεικονίζει δρόμο επάνω στον οποίο υπάρχουν κώνοι, ενώ δεξιά και αριστερά υπάρχει εικονικός γκρεμός. Οι συμμετέχοντες αρχικά διασχίζουν το δρόμο περνώντας ανάμεσα από τους κώνους. Στη συνέχεια, φορώντας ειδικά γυαλιά τα οποία παραμορφώνουν την όραση, επαναλαμβάνουν την ίδια κίνηση με δυσκολία καθώς τους δημιουργείται η αίσθηση της όρασης που έχει κάποιος που βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ. Στόχος είναι να αντιληφθούν οι νέοι με όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερο και ταυτόχρονα παραστατικό τρόπο τις συνέπειες που μπορεί να έχει το αλκοόλ στις αισθήσεις μας και κατά συνέπεια στην οδήγησή μας.

 

Στο πλαίσιο των παραπάνω εκδηλώσεων, διεξάγεται  διαγωνισμός για τους μικρούς μας φίλους ή ακόμα και για αυτούς που νιώθουν έτσι και κερδίζουν όμορφα δώρα – σετ εξοπλισμού ποδηλάτου για την ασφάλειά του/της.

 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα και συμμετέχετε κι εσείς ... συνεχίζοντας την ιστορία, κάνοντας κλικ εδώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

 
NEWSDESK
18η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (17-23 Μαρτίου 2025)
14/Μαρ/2025
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» στην 4η Παγκόσμια Διυπουργική Διάσκεψη για την Οδική Ασφάλεια
04/Μαρ/2025
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» συμμετέχει στην 7η Διεθνή Έκθεση Verde.tec και διακρίνεται με βραβείο στα Greek Green Awards 2025
24/Φεβ/2025
Αιμοδοσία για τους τραυματίες από Tροχαία Συμβάντα στο σταθμό ΜΕΤΡΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ»
19/Φεβ/2025
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2025 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion