ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΑΛΚΟΟΛ – ΜΕΘΗ – ΟΔΗΓΗΣΗ: Μια επικίνδυνη σχέση», 13 Ιουλίου 2011

Από το Σύλλογο «Πρόληψη Τροχαίων Ατυχημάτων» Ν. Χανίων (ΠΡΟ.Τ.Α.) και

το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»

 

Χανιά, Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

 

O Σύλλογος ΠΡΟ.Τ.Α. Χανίων και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργανώνουν Εσπερίδα με θέμα «ΑΛΚΟΟΛ – ΜΕΘΗ – ΟΔΗΓΗΣΗ: Μια επικίνδυνη σχέση», την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011 και ώρα 19.00, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ) στα Χανιά.
Η θεματολογία της εσπερίδας περιέχει 4 εισηγήσεις και συντονιστής του πάνελ είναι ο Δικηγόρος Ευτύχης Μαυρογένης, Μέλος Δ.Σ. ΠΡΟ.Τ.Α.

 

Συγκεκριμένα:

  •  «Οδηγοί υπό την επήρεια μέθης. Συνέπειες από τη χρήση αλκοόλ όταν οδηγούμε»

     Εισηγητής: Μπελιβάνης Σταμάτης, Ιατροδικαστής Χανίων

  •  «Ψυχολογία οδικής συμπεριφοράς και κατάχρηση αλκοόλ»

     Εισηγητής: Δρ. Νάκος Α. Γεώργιος, Ψυχολόγος Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης

  •  «Δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την Οδική Ασφάλεια»

     Εισηγητής: Δανέλλη-Μυλωνά Βασιλική, Πρόεδρος Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

  •  «Όταν η αλκοόλη γίνεται πρόβλημα» 

     Εισηγητής: Καθηγητής Παπαδόπουλος Στ. Ιωάννης, Ιατρός

Μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει διάλογος και παρεμβάσεις από τους παρισταμένους.

 

Ο σκοπός της εν λόγω Εσπερίδας είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στο θέμα αλκοόλ και οδήγηση και να τους παρακινήσει να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις σε κάθε τους μετακίνηση ώστε να διασφαλίζουν την επιστροφή τους με ασφάλεια. Επιπλέον, η κατανάλωση του αλκοόλ και η υπερβολική ταχύτητα αποτελούν τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα μας, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και ειδικότερα μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββάτου παρατηρείται τριπλασιασμός του αριθμούτων θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων. Ακόμα πιο επικίνδυνη περίοδος για τους οδηγούς θεωρείται και η καλοκαιρινή λόγω του ότι οι χρήστες των δρόμων είναι πιο «χαλαροί» και κατά συνέπεια πιο απρόσεκτοι, με αποτέλεσμα, συχνά, να οδηγούν κουρασμένοι απ’ τα μπάνια, τη νυχτερινή διασκέδαση και να είναι απρόσεκτοι λόγω της κατανάλωσης αλκοόλ.

Σύμφωνα με τα στατιστικά της Τροχαίας για το έτος 2009, από το σύνολο των θανατηφόρων ατυχημάτων (1.314), το 20,17% προκλήθηκε από μέθη (265 συμβάντα).

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί Έκθεση αφίσας και σκίτσου σχετικά με τη θεματολογία της παραπάνω εκδήλωσης καθώς και οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σεμια εικονική πραγματικότητα του δρόμου και να «αντιληφθούν» με όσο το δυνατόν ρεαλιστικότερο και ταυτόχρονα παραστατικό τρόπο τις συνέπειες που μπορεί να έχει το αλκοόλ στις αισθήσεις τους και κατά συνέπεια στην οδήγηση, προβάλλοντας σωστά πρότυπα συμπεριφοράς για τους νέους.

 

 

Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Χανίων - Κ.Ε.Π.Π.Ε.ΔΗ.Χ., η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων και η Νευροχειρουργική Κλινική Χανίων.

 

 

Σχετικά με το Σύλλογο «ΠΡΟ.Τ.Α.»

Ο σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων ιδρύθηκε στα Χανιά το Νοέμβριο του 2009. Με συνεχείς πρωτοβουλίες, παρεμβάσεις, ημερίδες, προσπαθεί να εμπεδώσει στην κοινωνία τα θέματα της ασφαλούς και συνετής οδήγησης, να δημιουργήσει προϋποθέσεις διεκδίκησης από την Πολιτεία καλύτερων όρων οδικής ασφάλειας για όλους τους πολίτες της Κρήτης με κυρίαρχο άξονα την αναβάθμιση του Β.Ο.Α.Κ.. Μόνιμη μέριμνα είναι η παρέμβαση στα σχολεία και η συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς φορείς ώστε τα παιδιά μας να ασκηθούν σε ένα καλύτερο οδηγητικό περιβάλλον. Αναπτύσσει συνέργειες με άλλους φορείς, καλλιεργώντας τα θέματα εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς. Στo πλαίσιο αυτό, η συνεργασία μας με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» αποδίδει άμεσα καρπούς και αυτή η εκδήλωση το αποδεικνύει. Υπόσχεσή μας να μη σταματήσουμε ποτέ παρά μόνο εάν η κυκλοφοριακή αγωγή γίνει κτήμα και καθημερινότητα κάθε πολίτη.

Πληροφορίες: protachania@gmail.com

 


 Σχετικά με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» www.ioas.gr ιδρύθηκε το Μάιο 2005 από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, επιχειρηματικούς φορείς, Ελεγκτική Εταιρεία και φυσικά πρόσωπα. Αποτελεί ενεργό Μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), με διεθνή αναγνώριση της προσπάθειας και το έργο του. Κύριος σκοπός του Ινστιτούτου είναι η υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη μελέτη, έρευνα, ενημέρωση και εκπαίδευση, στοχεύοντας κατ' εξοχήν στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Αιτία για την ίδρυση του Ινστιτούτου είναι το γεγονός ότι έχουμε τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη στα τροχαία ατυχήματα τα οποία αποτελούν δυστυχώς και την πρώτη αιτία θανάτου για τους νέους στην Ελλάδα. Αφορμή για την ίδρυσή του αποτέλεσε η τραγική, άδικη απώλεια του Πάνου Μυλωνά, φοιτητή Μηχανολόγου Μηχανικού, ενός ταλαντούχου νέου με εξαίρετο ήθος, πολλά υποσχόμενου στο χώρο της τεχνολογίας και της δημοσιογραφίας.

Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210-8620150, info@ioas.gr 

 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion