ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο.Η.Ε., 27-29 Απριλίου 2011
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο.Η.Ε., 27-29 Απριλίου 2011

Συμμετοχή του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στη διοργάνωση του ΟΗΕ για την έναρξη της δεκαετίας δράσεων για την Οδικής Ασφάλειας 2011-2020.

 

 

Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» προσκλήθηκε και συμμετείχε στη διοργάνωση της UNECEγια τη δεκαετία δράσεων για την Οδική Ασφάλεια προκειμένου να παρουσιάσει την πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Scouting and Global Road Safety”, μια πρωτοβουλία που υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε. θα ενταχθεί στη δράση της δεκαετίας για την Οδική Ασφάλεια (UNDecade) του οποίου η επίσημη έναρξη θα γίνει παγκόσμια την 11η Μαΐου 2011. Το πρόγραμμα που ξεκινάει με πρωτοβουλία του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και του Σ.Ε.Π.(Σώμα Ελλήνων Προσκόπων) σε συνεργασία με το Σώμα Προσκόπων της Ιρλανδίας και του Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας της Ιρλανδίας (RSA) έχει ήδη ενημερώσει και επεκταθεί σε άλλες χώρες με σκοπό τη διάδοση του σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η επίσημη έναρξη του εν λόγω προγράμματος και η παρουσίαση των επί μέρους δράσεων του θα γίνουν στη Σουηδία παρουσία συμμετεχόντων από 160 χώρες και με τη συμμετοχή 45.000 προσκόπων που θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Προσκοπικό Χωριό με δράσεις που θα διαρκέσουν για 12 μέρες.

 

Στη διοργάνωση του ΟΗΕ, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι 27 με 29 Απριλίου, συμμετείχαν εκπρόσωποι Κυβερνήσεων και Υπουργοί Μεταφορών και Επικοινωνιών, Εσωτερικών και Παιδείας καθώς και Μ.Κ.Ο. και ειδικοί του χώρου της Οδικής Ασφάλειας, από χώρες όπως η Αρμενία, η Γεωργία, η Αυστρία, το Αζερμπαϊτζάν, η Λευκορωσία, το Βέλγιο, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία, Δανία, Γεωργία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Νιγηρία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σουηδία, Τουρκία και Ηνωμένες Πολιτείες. 

Ο Πρέσβης, Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου μίλησε κατά την έναρξη του συνεδρίου.

 

Από την Ελλάδα πέραν του Ινστιτούτου, που εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο του Δ.Σ. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, την πρόοδο σε θέματα Οδικής Ασφάλειας παρουσίασε ο Υφυπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Δικτύων, κύριος Σπύρος Βούγιας ενώ από τον Πρόεδρο της ΟΦΑΕ  κ. Α. Κενανίδη παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι πρωτοβουλίες της Ομοσπονδίας.

 

Αξίζει να σημειωθεί εδώ η πρωτοβουλία της Σερβίας σχετικά με τα έσοδα από τα πρόστιμα από παραβάσεις των οδηγών των οποίων το 70% διατίθεται στην Τροχαία για θέματα Οδικής Ασφάλειας και ειδικότερα στην εκπαίδευση των αστυνομικών της Τροχαίας καθώς και την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας. Το υπόλοιπο 30% διατίθεται στους Δήμους για έργα που αφορούν στην Οδική Ασφάλεια και την πρόληψη των τροχαίων και συγκεκριμένα στη βελτίωση της ασφάλειας των επικίνδυνων σημείων και συντήρηση και σήμανση του Οδικού Δικτύου. Αξιοσημείωτο επίσης είναι το έργο αλλά και η ενίσχυση των αμοιβών του προσωπικού της Τροχαίας σε χώρες με όχι ιδιαίτερη οικονομική ευρωστία όπως η Γεωργία που όμως όπως παρουσίασαν δίνουν προτεραιότητα στα ζητήματα Οδικής Ασφάλειας.

Τέλος, εντυπωσιακή είναι η πρόοδος γενικότερα των χωρών της Μαύρης Θάλασσας βάσει των αποτελεσμάτων που παρουσίασαν στο θέμα της Οδικής Ασφάλειας και της πρόληψης τροχαίων δυστυχημάτων.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion