ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ!
ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ!

Δελτίο Τύπου

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ - ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΘΑΥΜΑ!

«Εκπαιδεύοντας τους Πολίτες του Αύριο»

 

23 - 26 Σεπτεμβρίου 2010

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι)

Δωρεάν Είσοδος για Όλα τα Παιδιά!

 

Μια πολιτεία «θαύμα!» με πολύ ιδιαίτερες θεματικές Γειτονιές, που δεν θυμίζουν καθόλου αυτές που ζουν σήμερα τα παιδιά, θα στηθεί από 23 έως και 26 Σεπτεμβρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, μεταμορφώνοντάς την για 4 ημέρες σε Μικρόπολις!Πρόκειται για μία στοχευμένη και πολυδιάστατη εκπαιδευτική διοργάνωση, μοναδική στο είδος της, καθώς πρωτοπορεί και ενώνει, για χάρη των παιδιών, 20 αγαπημένους και γνωστούς για το έργο τους Μη Κερδοσκοπικούς φορείς:Περιβαλλοντικές και Ανθρωπιστικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Πανεπιστήμια, Ινστιτούτα, έμπειρους Εμψυχωτές και ειδικούς στα Παιχνίδια Δράσης.  

 

Κοινωνική και Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση! Δημιουργικό Παιχνίδι! Γνώση! Ποιοτική Ψυχαγωγία! Eκπαίδευση! Αυτοί είναι οι βασικοί στόχοι της Μικρόπολις, μιας πόλης – θαύμα, γιαπαιδιά ηλικίας 6-13 ετών που θέλουν να μάθουν, παίζοντας και διασκεδάζοντας με την καρδιά τους! Οι μικροί επισκέπτες στις8 συναρπαστικές Γειτονιές της παίρνουν μέρος σε καινοτόμες εκπαιδευτικές δράσεις. Μέσα από μία σειρά θεματικών διαδραστικών εμπειριών μαθαίνουν για το περιβάλλον, την οδική ασφάλεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την υγιεινή διατροφή, την υπεύθυνη υιοθεσία σκύλου, την τεχνολογία, τις αξίες του αθλητισμού. Αποκτούν μια καινούρια οπτική για τα πράγματακαι ανακαλύπτουν τη χαρά του δημιουργικού παιχνιδιού!

 

Σε κάθε γωνιά της Μικρόπολιςένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά στα μάτια των παιδιών! Ακολουθούν τα ίχνη της Monachus monachus, της Caretta caretta, του λύκου και της καφέ αρκούδας… Μεταμορφώνονται σε λιλιπούτειους διαδηλωτές, αυστηρούς τροχονόμους, ευσυνείδητους πεζούς και προσεκτικούς ποδηλάτες! Ξεδιαλέγουν ανθρωπιστικό υλικό και το προετοιμάζουν για αποστολή. Παρακολουθούν εκπληκτικά σόου ρομποτικής, κομποστοποιούν, παίζουν με αληθινά σκυλάκια και συνειδητοποιούν γιατί είναι τόσο ωραίο να είμαστε διαφορετικοί! Εντυπωσιάζονται από αληθινές ιστορίες διάσωσης και γνωρίζουν από κοντά όλους εκείνους τους «μεγάλους» που ξέρουν πώς να κάνουν τη διαφορά! 

 

Σε κάθε βήμα τουςμαθαίνουν και κάτι καινούργιο! Ενημερώνονται και ευαισθητοποιούνται μέσα από πολυβραβευμένα βίντεο κλίπ, οπτικοαουστικά κουίζ, ταινίες κινούμενων σχεδίων και ψηφιακά παιχνίδια! Συμμετέχουν σε μουσικοπαραμυθένια εργαστήρια, φτιάχνουν το δικό τους καρτούν, κατασκευάζουν κούκλες με χαρτοπολτό και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά. Δημιουργούν με την τεχνική του οριγκάμι αλλά και με πηλό. Παίζουν παιχνίδια αίσθησης χώρου, ακοής και παρατηρητικότητας! Χορεύουν και τραγουδούν στους ρυθμούς της υγείας, της ευεξίας και της Μεσογειακής Διατροφής…, ενθουσιάζονται με τις αμέτρητες εκπλήξεις που κρύβει η Μικρόπολις!

«Ξεναγός» των παιδιών στη Μικρόπολις είναι η μικρή Πόλυ! Ένα 10χρονο κορίτσι που ζει στην Αθήνα, ονειρεύεται όμως μια πόλη πιο ανθρώπινη, πιο όμορφη, πιο δίκαιη και πιο διασκεδαστική! Ένα φθινοπωρινό πρωινό, το αγαπημένο της κίτρινο μπαλόνι της φεύγει μέσα από τα χέρια… Το ακολουθεί προσπαθώντας να το πιάσει και αυτό την οδηγεί έξω από την πολύχρωμη και εντυπωσιακή πύλη της Μικρόπολις, της πολιτείας «θαύμα!», μόνο για παιδιά.

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, του Δήμου Αθηναίων και του Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων, η Μικρόπολις είναι μια πραγματικά ξεχωριστή διοργάνωση, αφιερωμένη στους πολίτες του αύριο! 

 

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΣ

Η Γειτονιά της Φύσης - Ο λύκος, ο κακός… είναι στην πραγματικότητα καλός! Εδώ, τα παιδιά μαθαίνουν για σπάνια άγρια ζώα και πανέμορφα οικοσυστήματα της Ελλάδας! Διδάσκονται τα μυστικά της ανακύκλωσης, ανακαλύπτουν την αστική πανίδα και γιορτάζουν το «2010 Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας». Τα πρωτότυπα εργαστήρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης υλοποιούν οι αγαπημένες Περιβαλλοντικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ΜΟm, Αρκτούρος, ΑΝΙΜΑ,Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Medasset, Καλλιστώ,Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της ΦύσηκαιΑρχιπέλαγος.

Η Γειτονιά όλων των Ανθρώπων - Εσύ κι εγώ… αλλάζουμε τον κόσμο αυτό! Αλήθεια, πώς μοιάζει ένα Κενυάτικο Χωριό; Τι σημαίνει ισότητα; Ποιά είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το συνάνθρωπο στην πράξη; Τις βιωματικές δράσεις ευαισθητοποίησης υλοποιούν σημαντικές Ανθρωπιστικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις:Action Aid, Γιατροί Του Κόσμου, Νεολαία Υπέρ Των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καιΔιεθνής Αμνηστία.

Η Γειτονιά της Γεύσης - «Αχ» και «λάδι», μας κάνει ένα «αχλάδι»! Ένα μουσικομαγειρικό σόου, που αγαπάει την υγιεινή διατροφή και το δείχνει με τον πιο αναπάντεχο τρόπο! Βιταμίνες, κατσαρολικά, χρώματα κι αρώματα χορεύουν στο ρυθμό της Μεσογειακής Διατροφής, με πρωταγωνιστές τον αγαπημένο μας Ευτύχη Μπλέτσα, τη θεατρική ομάδα του και όλα τα παιδιά!

Η Γειτονιά της Τεχνολογίας - Η τεχνολογία είναι μαγεία… Στο Εργαστήριο Ψηφιακού Αnimation του Δήμου Αθηναίωνοι μικροί μας φίλοι δημιουργούν ιστορίες στο χαρτί που μεταφέρονται στην οθόνη και μεταμορφώνονται σε υπέροχα καρτούν. Επιπλέον, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να εντρυφήσουν στα ιδεώδη της Αρχαίας Αθήνας, αλλά και να βιώσουν μία εκπληκτική ψηφιακή διαδραστική εμπειρία: ο Ελληνικός Κόσμος, το Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, φέρνει στη Μικρόπολιςτην έκθεση «Συνάντηση στην Αρχαία Αγορά».

Η Γειτονιά της Χαράς - Είμαι παιδί και μ΄ αρέσει πολύ! Μουσικοπαραμυθένιο εργαστήρι με ήχους από ανακυκλώσιμα υλικά, εργαστήρια πηλοπλαστικής, θεατρικό παιχνίδι, καθοδηγούμενη ζωγραφική, αλλά και μία φοβερή έκπληξη: Ρομποτάκια που παίζουν ποδόσφαιρο! Τα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης υλοποιούν οι έμπειροι παιδαγωγοί - εμψυχωτές του καλλιτεχνικού οργανισμού Μορφές Έκφρασης, ενώ στο σόου ρομποτικής πρωταγωνιστούν τα ρομποτάκια των Κουρητών τουΠολυτεχνείου Κρήτης.

Η Γειτονιά του Αθλητισμού - Σουτ! Τώρα σκοράρω… Κλασσικά και νέα αθλήματα, συμβουλές από γυμναστές, και συναντήσεις - έκπληξη με αγαπημένες προσωπικότητες του αθλητισμού, περιμένουν σε αυτή τη γειτονιά μικρούς και μεγάλους. Γήπεδα ποδοσφαίρου, τένις και μπάσκετ αλλά και παιχνίδια δράσης προωθούν την αξία της άθλησης στη ζωή των παιδιών! Η δράση υλοποιείται με τη συνεργασία του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης [ΟΝΑ] του Δήμου Αθηναίων, καθώς καιΕιδικών στα Παιχνίδια Δράσης.

Η Γειτονιά της Οδικής Ασφάλειας -Τι κορνάρετε κύριε; Έχει διάβαση! Ένας τάπητας με διαγραμμίσεις και οδικά σήματα είναι η καλύτερη αφορμή για να μάθουν οι λιλιπούτειοι επισκέπτες πώς να είναι ασφαλείς διασχίζοντας τους δρόμους της μεγάλης πόλης. Η δράση εμπλουτίζεται με ενημέρωση για το πώς να κυκλοφορούν με το ποδήλατο με ασφάλεια, αλλά και μια έκπληξη μόνο για γονείς: Μέσα από μια προσομοίωση δρόμου και γκρεμού και με τη χρήση ειδικών γυαλιών, οι μεγάλοι συνειδητοποιούν τι σημαίνει να βρίσκεσαι υπό την επήρεια αλκοόλ και ποιές συνέπειες έχει στην οδήγηση. Η βιωματική δράση υλοποιείται από το γνωστό για τις εκπαιδευτικές του ενέργειες Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς [ΙΟΑΣ].

Η Γειτονιά του Φίλου μας του Σκύλου - Είσαι σκύλος; Είμαι φίλος! Αληθινά, ειδικά εκπαιδευμένα σκυλάκια παραδίδουν στα παιδιά ευχάριστα μαθήματα καλής συμπεριφοράς προς τους τετράποδους φίλους μας! Πρόκειται για μιαπρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα εκπαιδευτική δράση που αξιοποιεί την εκπληκτική δύναμη του βιώματος και υλοποιείται από τον εξειδικευμένο φορέα SAPT Hellas [Δράση για τα Αδέσποτα - Σκύλοι Θεραπείας Ελλάδας].

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

- Τοποθεσία: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι). Πρόσβαση με Αττικό Μετρό: Γραμμή 3 - Στάση Κεραμεικός. Είσοδος – Έξοδος: Απόοδό Περσεφόνης.

- Είσοδος:Δωρεάν για όλα τα παιδιά, τα σχολεία και τους Φορείς για το παιδί [προγραμματισμένες επισκέψεις]. 8 ευρώ για τους ενήλικες - συνοδούς των παιδιών.

- Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

- Πέμπτη και Παρασκευή 23 & 24 Σεπτεμβρίου: Προγραμματισμένες επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων από όλη την Ελλάδα, από τις 09.00 - 14.00.

- Σαββατοκύριακο25 & 26 Σεπτεμβρίου: Ευρύ κοινό και προγραμματισμένες επισκέψεις Φορέων για το παιδί, από τις 10.00 – 19.00.

- Ενήλικες που δεν συνοδεύουν παιδιά αλλά και παιδιά που δεν συνοδεύονται από ενήλικες δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη Μικρόπολις.

 

Υπεύθυνη Γραφείου Τύπου: Δώρα Παππά, τηλ.: 210 3469007 [Εσ.: 40], κιν.: 6972155869, 6957215734, Fax: 210 3469001, e-mails: press@practivities.gr, pappa.dora@gmail.com

 

Στο www.mikropolisfestival.gr μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες, καθώς και φωτογραφικό υλικό σε υψηλή ανάλυση [ενότητα Γραφείο Τύπου].

(1053 KB)
(931 KB)
 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion