26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010: «Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» στη Χαλκίδα από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»
26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010: «Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» στη Χαλκίδα από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

«Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» στη Χαλκίδα

από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»(Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr) διοργάνωσε για 4η φορά με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση «Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», το Σάββατο βράδυ 24 Ιουλίου 2010 στη Χαλκίδα παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε 3 μεγάλα κέντρα διασκέδασης στη Γλύφα Χαλκίδας, στο GAZ, το MIST και το LOCA έχοντας μεγάλη ανταπόκριση και συνεργασία από το θαμώνες που ήταν κυρίως νέα άτομα.

 

Η κύρια αιτία για την ενέργεια αυτή είναι το ότι η χρήση του αλκοόλ και η υπερβολική ταχύτητα αποτελούν τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της νυχτερινής διασκέδασης του Σαββάτου παρατηρείται τριπλασιασμός του αριθμού των θανατηφόρων τροχαίων συμβάντων.

 

30 εθελοντές και στα 3 νυχτερινά κέντρα ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της βραδιάς για να παροτρύνουν τους νέους να μην καταναλώσουν αλκοόλ στην περίπτωση που αποτελούσαν τον «οδηγό της παρέας τους».

Παρευρέθησαν επίσης εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών και Διασωστών Χαλκίδας, των Ελλήνων Προσκόπων και τις εταιρείες AXA- Insurance που επίσης υποστήριξαν την εκδήλωση.  

Πολύτιμη ήταν η βοήθεια του Τμ. Τροχαίας Χαλκίδας που εκπαίδευσε τους επικεφαλής των ομάδων εθελοντών στη χρήση των αλκοολομέτρων τα οποία διέθεσε στο Ινστιτούτο, μετά από αίτημά του, για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

 

Περισσότεροι από 500 νέοι που είχαν έρθει με το δικό τους μεταφορικό μέσο υποσχέθηκαν να μην καταναλώσουν αλκοόλ και φόρεσαν αναγνωριστικό  βραχιολάκι στο χέρι τους κατά την είσοδό τους στο κέντρο, έτσι ώστε να μπορέσουν να «δεσμευτούν» και να κάνουν ένα φιλικό αλκοτέστ κατά την έξοδό τους.

Οι νέοι που δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους δεν κατάφεραν να πάρουν το αναμνηστικό δώρο που πρόσφερε το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» σε όσους «περνούσαν» με επιτυχία το αλκοτέστ αλλά μια κάρτα του Ράδιο ΤΑΧΙ Χαλκίδας EΥΡΙΠΟΣ που ήταν σε ετοιμότητα έξω από τα νυχτερινά κέντρα και ενημερωτικό έντυπο  του Ινστιτούτου με συμβουλές για ασφαλή οδήγηση.

 

Από τα αποτελέσματα της εκδήλωσης αυτής διαπιστώθηκε ότι παρά τη σύσταση των εθελοντών του Ινστιτούτου προς τους οδηγούς να μην πιούν καθόλου όσοι πρόκειται να οδηγήσουν, ο ένας στους 8 νέους δεν κράτησε την υπόσχεσή του και ήπιε περισσότερο από τα επιτρεπόμενα από τον Κ.Ο.Κ. όρια. Με την προτροπή όμως των εθελοντών του Ινστιτούτου δεν οδήγησε αλλά μετακινήθηκε με ταξί. Συγκρίνοντας παρά ταύτα τα φετινά αποτελέσματα της ενέργειας με τα αντίστοιχα των προηγούμενων ετών παρατηρείται σημαντική βελτίωση. Δεν έλειψαν όμως και οι μεμονωμένες περιπτώσεις οδηγών δικύκλων που είτε συνειδητά είτε από άγνοια κινδύνου αγνόησαν τις προτροπές των εθελοντών του Ινστιτούτου.

 

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι στην περιοχή της Γλύφας μετά από τις κινητοποιήσεις του Ι.Ο.ΑΣ. των τελευταίων ετών ανακοινώθηκαν από την Τροχαία στοιχεία μείωσης των σοβαρών βεβαιωμένων τροχαίων συμβάντων σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%.

Το γεγονός ότι παρότι κάποιοι οδηγοί δεν κράτησαν την υπόσχεσή τους αλλά με ενδιαφέρον  και πνεύμα συνεργασίας ζητούσαν να ενημερωθούν από τους νεαρούς εθελοντές, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι χρειάζεται να ενταθούν οι προσπάθειες ενημέρωσης από τους αρμόδιους φορείς πράγμα για το οποίο δεσμεύτηκε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) Πάνος Μυλωνάς σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας για την περιοχή.

 

Την εκδήλωση συντόνισαν η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας κα Βάσω Δανέλλη-Μυλωνά και ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας κος Κωνσταντίνος Κουκουβίνος, ενώ ο πρόεδρος του Ράδιο TAXI Χαλκίδας κος Κακάλιας Νίκος ευρίσκετο σε ετοιμότητα για να υποστηρίξει την ασφαλή μεταφορά των οδηγών που ήπιαν πάνω από το επιτρεπόμενο όριο.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και τους εθελοντές του σε συνεργασία με τους Σαμαρείτες Χαλκίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και την υποστήριξη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας, της Τροχαίας Χαλκίδας, της Ασφαλιστικής AXA-Insurance και της Diageo Ελλάς.

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Ι.Ο.ΑΣ., 210 8620150, 6977-207756, info@ioas.gr 

 

 

 

Φωτογραφικό υλικό:

 

Α Μέρος:

Συνάντηση στο ξενοδοχείο Παλίρροια – προετοιμασία & ενημέρωση των εθελοντών πριν την εξόρμηση στα clubs

   

Β Μέρος:

Προσέλευση στο κέντρο, επιλογή του «οδηγού της παρέας» και το αναγνωριστικό βραχιολάκι

  

Γ Μέρος:

Αλκοτέστ κατά την έξοδο – αποτελέσματα

       

 
NEWSDESK
Ελαστικά και οδήγηση σε χειμερινές συνθήκες
04/Φεβ/2023
6ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “Πάνος Μυλωνάς”
02/Φεβ/2023
Το Ι.Ο.ΑΣ. στο The Economist
02/Φεβ/2023
Θέση Εργασίας
31/Ιαν/2023
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2023 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion