ΑΠΟΝΟΜΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ 2009
ΑΠΟΝΟΜΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ 2009
Τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η τελετή Απονομής Υποτροφίας Πάνος Μυλωνάς,  η οποία υλοποιείται για 5η συνεχή χρονιά με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, εις μνήμην Πάνου Μυλωνά. Για άλλη μια φορά η εκδήλωση στάθηκε αφορμή για έμπνευση και προβληματισμό γύρω από το θέμα της οδικής ασφάλειας, ενώ οι ομιλητές εξήραν το χαρακτήρα και τις επιστημονικές δυνατότητες του Πάνου Μυλωνά που χάθηκε άδικα σε τροχαίο δυστύχημα στις 22 Μαρτίου 2004 στην Εθνική Οδό Κορίνθου – Πατρών, ενώ πήγαινε να παρακολουθήσει τα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Την εκδήλωση  χαιρέτησε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σταύρος Κουμπιάς, ο οποίος προέτρεψε τους παραβρισκόμενους να παραδειγματιστούν από το έργο και τις δράσεις της κ. Βασιλικής Δανέλλη-Μυλωνά και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Την εκδήλωση επίσης χαιρέτισαν  ο Αντιπρύτανης κ. Βασίλης Αναστασόπουλος και Μέλος Δ.Σ. του Ι.Ο.ΑΣ., ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Χρυσολούρης του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών και Καθηγητής του Πάνου Μυλωνά, ο Προϊστάμενος του 1ου γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αχαΐας κος Παναγιώτης Τσούνης, ο κ. Νίκος Μηλιώνης εκ μέρους των Συγκοινωνιολόγων Αχαΐας και ο Γενικός Διευθυντής της MAZDA-ELMA AΕBEA και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Ι.Ο.ΑΣ. κος Γεώργιος Βρεττός.   

Η υποτροφία δόθηκε στον πρωτεύσαντα φοιτητή του 4ου έτους του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών κ. Ανδρέα Παπαδήμα Καμπέλη. Η υποτροφία υποστηρίχτηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “Πάνος Μυλωνάς” και τη MAZDA-ΕΛΜΑ AEBEA. Παράλληλα υπήρξε δέσμευση από το Πανεπιστήμιο Πατρών και τις τοπικές Αρχές για στήριξη και προώθηση των δράσεων του Ινστιτούτου

Στο πλαίσιο της απονομής υλοποιήθηκε και η δράση του ευρωπαϊκού προγράμματος HEROESHealth and Road Safety Volunteering Heroes το οποίο στην Ελλάδα υλοποιείται από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και υποστηρίζεται από τη Genesis Pharma. Κατά τη διάρκεια της δράσης εκπαιδεύτηκαν εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. από την Αθήνα και την Πάτρα σε θέματα μείωσης και πρόληψης των τροχαίων δυστυχημάτων και ιδιαίτερα για τις συνέπειες του αλκοόλ πριν την οδήγηση. Οι εκπαιδευμένοι εθελοντές, μέσω της διαδραστικής καμπάνιας Roads of Illusions ευαισθητοποίησαν τους μαθητές και τους φοιτητές για τις συνέπειες του αλκοόλ στην οδήγηση. Στη δράση συμμετείχαν οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Πατρών, του Γυμνασίου Αγίου Βασιλείου και του Δημοτικού Σχολείου Οβριάς.

Παράλληλα παρουσιάστηκαν έργα της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και της Σχολής Βακαλό με θέμα την Οδική Ασφάλεια. Στο χώρο της Έκθεσης, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Οβριάς, του 1ου Νηπιαγωγείου Μελισσίων και του 4ουΝηπιαγωγείου Βριλησσίων εξέθεσαν έργα τους που σχετίζονται με την Οδική Ασφάλεια. Στενή συνεργασία για την ενέργεια αυτή υπήρξε με το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και με το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.    

Η Εκδήλωση έκλεισε με την ανακοίνωση της έναρξης του νέου ευρωπαϊκού προγράμματος δράσεων για την Οδική Ασφάλεια του Ι.Ο.ΑΣ. υπό τον τίτλο AVENUE – For Traffic Safety, το οποίο έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία αξιολόγησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα συντονίζεται από το Ινστιτούτο σε ευρωπαϊκό επίπεδο.  
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Ολοκληρώθηκε η 14η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
26/Μαρ/2021
Περιφερειακή Ημέρα Οδικής Ασφάλειας Δυτικής Ελλάδος
26/Μαρ/2021
Με την Αιγίδα του ΙΟΑΣ διοργανώνεται το πρώτο “Electric & Micro Mobility Forum” (31/3)
26/Μαρ/2021
Απαιτείται αναθεώρηση των κανόνων της ΕΕ σχετικά με την καταλληλότητα των οδηγών από ιατρική άποψη
25/Μαρ/2021
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2021 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion