25 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
25 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ

                     

25 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΙΣΟΠΕΔΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ
 
Αθήνα, 25 Ιουνίου 2009

Με την ευκαιρία της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Ενημέρωσης για την Ασφάλεια στις Ισόπεδες Διαβάσεις, που έχει οριστεί η 25η Ιουνίου, οι εταιρίες του ελληνικού σιδηροδρόμου, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. (Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς») ενημερώνουν το κοινό για θέματα σιδηροδρομικής ασφάλειας:

  • Η ασφάλεια της μετακίνησης αποτελεί παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα,  το ισχυρότερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του σιδηροδρόμου έναντι όλων των υπολοίπων μεταφορικών μέσων.
  • Παρόλα αυτά, στην Ευρώπη περίπου 600 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από δυστυχήματα που συμβαίνουν σε ισόπεδες διαβάσεις. Το 95% αυτών οφείλεται σε κακή οδική συμπεριφορά και θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί εάν οι πολίτες τηρούσαν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Στην Ελλάδα, το 2007 σημειώθηκαν 19 δυστυχήματα με 9 νεκρούς και 9 τραυματίες, ενώ 2008 σημειώθηκαν 32 δυστυχήματα με 8 νεκρούς και 11 τραυματίες.

Υπό την εποπτεία του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών και σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι ελληνικές σιδηροδρομικές επιχειρήσεις έχουν θέσεις ως πρωταρχικό τους στόχο τη μείωση των ατυχημάτων και την αύξηση της ασφάλειας. Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν υπολείπεται του ευρωπαϊκού μέσου όρου σε θέματα Ασφάλειας, τελικός στόχος είναι ο μηδενισμός των ατυχημάτων στις ισόπεδες διαβάσεις.

Έτσι:
Ο ΟΣΕ έχει αναλάβει πρωτοβουλία και υλοποιεί σε συνεχή βάση εκστρατείες ευαισθητοποίησης των πολιτών, με στόχο τη σωστή ενημέρωση και εκπαίδευσή τους. Στις δράσεις που υλοποίησε το περασμένο εξάμηνο συγκαταλέγονται η διανομή εντύπου στα διόδια της χώρας και η προβολή σχετικού μηνύματος σε όλους τους εθνικούς και τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, με κεντρικό μήνυμα «Όταν τα τρένα περνούν, αυτοκίνητα και πεζοί σταματούν».

Από την πλευρά της, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. υλοποιεί ειδικές εκπαιδεύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό της και κυρίως στους μηχανοδηγούς, ενώ συνεργάζεται με ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης για την ανάπτυξη και εν συνεχεία εφαρμογή προηγμένης και διεθνώς καινοτομικής τεχνολογίας που θα βοηθά να προλαμβάνεται σημαντικό ποσοστό ατυχημάτων στις ισόπεδες διαβάσεις.

Με αφορμή τη σημερινή Πανευρωπαϊκή Ημέρα Ενημέρωσης για την Ασφάλεια στις Ισόπεδες Διαβάσεις, ο ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» συμμετέχουν στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ενημερώσει τους πολίτες ότι  μόνο με την αυστηρή τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας θα επιτευχθεί ο στόχος της εξάλειψης των ατυχημάτων στις ισόπεδες διαβάσεις και υπενθυμίζουν ότι το τρένο έχει πάντα προτεραιότητα.
«Όταν τα τρένα περνούν, αυτοκίνητα και πεζοί σταματούν!»

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.levelcrossing.net/

 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion