ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2009 – Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αίγλη Ζαππείου, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», συνεχίζοντας με συνέπεια την προσπάθεια του για την εδραίωση υπεύθυνης νοοτροπίας στους Έλληνες οδηγούς, παρουσίασε τη νέα πρωτοβουλία του «Δρόμοι στο Μέλλον…Συμμαχία για την ασφάλεια και τον πολιτισμό στο δρόμο».

Στη δημιουργία αυτού του κοινού φορέα συμμαχούν οι εταιρείες ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε, COSMOTE, DIAGEO Hellas και GENESIS Pharma, ενώνοντας τη φωνή τους και συστρατεύοντας τις δυνάμεις τους με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για ένα καλύτερο, πιο υπεύθυνο και ασφαλέστερο μέλλον στους δρόμους της Ελλάδας. Η συμμαχία υποστηρίζεται από το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, το European Transport Safety Council (ETSC) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, του ΥΠΕΧΩΔΕ, του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Αθηναίων. Υποστηρικτές και αγγελιοφόροι του μηνύματος της Συμμαχίας για την Ασφάλεια & τον Πολιτισμό στο δρόμο είναι και οι σύγχρονοι αυτοκινητόδρομοι, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε., ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε., ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

Κοινός στόχος όλων των μελών αυτής της νεοσύστατης, αλλά και πολλά υποσχόμενης πρωτοβουλίας που θα υποστηρίζεται από το Ι.Ο.ΑΣ., είναι η υποστήριξη και προώθηση δραστηριοτήτων σε θέματα τα οποία προάγουν την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή, τη μελέτη, έρευνα, ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών, αποσκοπώντας στην πρόληψη και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, οι άξονες δράσης της συμμαχίας είναι: Παιδιά και Οδική Ασφάλεια (ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ), Αλκοόλ και Οδήγηση (DIAGEO), Ασφαλής Οδήγηση και Κινητό (COSMOTE), Καλή Υγεία για Ασφαλή Οδήγηση (GENESIS Pharma) και Οικολογική Οδήγηση (ΓΕΦΥΡΑ A.E) οι οποίοι συνάδουν με τους άξονες δράσης και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC). Με βάση τους παραπάνω άξονες δράσης αλλά και νέους άξονες που θα προστεθούν αργότερα και σε σχέση με το αντικείμενό τους, τα μέλη της συμμαχίας αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ενέργειες που θα συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση του κοινού προς την υιοθέτηση μιας υπεύθυνης οδηγικής συμπεριφοράς.

Την εκδήλωση άνοιξε η κ. Β. Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» και συντονιστής των φορέων της συμμαχίας, εκφράζοντας την ικανοποίησή της για τη θετική ανταπόκριση και συμμετοχή που έλαβε αυτή η πρωτοβουλία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά « […] Η Οδική Ασφάλεια και η πολιτισμένη συμπεριφορά στο δρόμο αποτελούν συντελεστή ανάπτυξης και ευημερίας αλλά και στοιχείο πολιτισμού της κοινωνίας και μιας χώρας γενικότερα […] Η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών, αλλά και η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα αποτελούν καθοριστικό παράγοντα  για να πάψει επιτέλους η χώρα μας να έχει τη θλιβερή πρωτιά σε θανάτους από τροχαία ατυχήματα στην Ευρώπη. Η συνεισφορά των εταιρειών που δεσμεύονται και συμμετέχουν στη Συμμαχία σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φιλανθρωπική δράση, αλλά σκοπό και έργο ευθύνης. Στόχος μας […] είναι ν’ αλλάξουμε την εικόνα στους δρόμους μας και θα το προσπαθήσουμε μ’ όλες μας τις δυνάμεις ελπίζοντας να το βιώσουν όλοι οι πολίτες [….]».

Χαιρετισμό απηύθυναν στην εκδήλωση και οι: κ. Αλέξης Ζορμπάς, Εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Κύριος Ανδρέας Κορδολαίμης, Διευθυντής της Δ/νσης Τροχαίας, κ. Βάσια Τριφύλλη, Πρόεδρος Οργανισμού Οδικής Ασφάλειας Δήμου Αθηναίων, Mrs Isabelle Kardacz, Επικεφαλής του Τομέα Οδικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  κ. Ιερόθεος Παπαδόπουλος, Διευθυντής της  Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο κ.  Ιωάννης Χανδάνος, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων και ο κ. Γιώργος Γιαννής, Πρόεδρος Αττικό Μετρό Α.Ε, οι οποίοι μέσω της ενεργής στάσης τους και των εισηγήσεων τους κάλεσαν τους κοινωνικούς και επιχειρηματικούς φορείς που έχουν στρατηγικό ενδιαφέρον στα θέματα οδικής ασφάλειας, να ενεργοποιηθούν και να συντονίσουν τις δυνάμεις τους με το έργο της συμμαχίας.
Συγκεκριμένα, η Mrs I. Kardacz υποστήριξε αμέριστα την προσπάθεια του Ελληνικού Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για την εν λόγω πρωτοβουλία καθώς οι δράσεις του Ι.Ο.ΑΣ. έχουν κάνει αίσθηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα συνεχίσει την υποστήριξή της, επισημαίνοντας την εξαιρετική πρωτοβουλία της Συμμαχίας για την Οδική Ασφάλεια στην Ελλάδα. Επιπλέον, ευχαρίστησε την Πρόεδρο του Ινστιτούτου, κα Μυλωνά στην παρουσίαση της Συμμαχίας, τονίζοντας ότι η «Συμμαχία» είναι μια θαυμάσια λέξη που σημαίνει «ενωμένοι σε ένα κοινό στόχο, στο να σωθούν ζωές». 

Φωτογραφικό Υλικό

1. Από αριστερά προς τα δεξιά:
Κ. Γιάννης Φρέρης, Υπ. Επικοινωνίας ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε , κ. Τάσος Ευαγγέλου, Διευθύνων Σύμβουλος Νότιας Ευρώπης DIAGEO Hellas A.E. , κ. Βίκυ Καρρά, Υπ. Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας GENESIS Pharma A.E , κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης,  Διευθύνων Σύμβουλος GENESIS Pharma Α.Ε., κ. Βασίλης Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. , κ. Αναστασία Αγγελή, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων DIAGEO Hellas A.E, κ. Άννα Πετρίδου, Υπ. Τμήματος Επικοινωνίας & Ενημέρωσης ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε, κ. Isabelle Kardacz, Επικεφαλής του Τομέα Οδικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Β. Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», κ. Βάσια Τριφύλλη, Πρόεδρος ΟΡ.ΟΔ.Α. Δήμου Αθηναίων, κ. Σταυρούλα Αγγελοπούλου,  Υπ/ντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης & Δημοσίων Σχέσεων COSMOTE.

2. Λογότυπο Συμμαχίας

3. Πάνελ - Από αριστερά προς τα δεξιά:
Β. Δανέλλη-Μυλωνά, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», κ. Βασίλης Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., κ. Τάσος Ευαγγέλου, Διευθύνων Σύμβουλος Νότιας Ευρώπης DIAGEO Hellas A.E.,  κ. Σταυρούλα Αγγελοπούλου,  Υπ/ντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης & Δημοσίων Σχέσεων COSMOTE, κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης,  Διευθύνων Σύμβουλος GENESIS Pharma Α.Ε., κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Δ/νων Σύμβουλος ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

4. Mrs Isabelle Kardacz, Επικεφαλής του Τομέα Οδικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
(111 KB)
ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΑΧΩΝ
ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ
ΟΜΙΛΙΕΣ
ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion