HEROES
HEROES

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εναρκτήρια Συνεδρίαση – Παρίσι, 1η/2α Δεκεμβρίου 2008

Το Δεκέμβριο του 2008 πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι η πρώτη συνεδρίαση των 13 εταίρων από 11 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την έναρξη της υλοποίησης του προγράμματος HEROES.

Το πρόγραμμα με την επωνυμία HEROES (Health & Road Safety: Volunteering Heroes - Υγεία και Οδική Ασφάλεια: Εθελοντές Ήρωες), το οποίο υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με πρωτοβουλία των Responsible Young Drivers του Βελγίου, επιλέχθηκε για χρηματοδότηση από τον Εκτελεστικό Οργανισμό της Ε.Ε. για την Υγεία και τους Καταναλωτές

Ο στρατηγικός στόχος του προγράμματος HEROES είναι να φέρει σε επαφή εθελοντικές οργανώσεις νέων, που δραστηριοποιούνται σε θέματα πρόληψης της Υγείας (HIV/AIDS, κακοποίησης λόγω κατανάλωσης αλκοόλ, χρήσης ναρκωτικών), οργανισμούς Οδικής Ασφάλειας οι οποίοι δραστηριοποιούνται στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και Πανεπιστήμια/Ερευνητικά Ινστιτούτα που εργάζονται με νέους σπουδαστές.

Το πρόγραμμα  είναι διάρκειας 3 ετών και δημιουργήθηκε με σκοπό να ανταλλάξουν οι εταίροι μεταξύ τους  μεθόδους εργασίας και να μοιραστούν τις βέλτιστες πρακτικές, οι οποίες είναι σχετικές με θέματα ευαισθητοποίησης εφήβων και νέων σχετικά με τα θέματα υγείας και οδικής ασφάλειας. Στο σκοπό συμπεριλαμβάνεται και η ανάπτυξη ενός δικτύου Ευρωπαίων εθελοντών και σπουδαστών.

Καθώς οι μισοί από τους συνεργαζόμενους εταίρους έχουν κατ’ εξοχήν εμπειρία στην πρόληψη σε θέματα υγείας και οι άλλοι μισοί εμπειρία σε θέματα οδικής ασφάλειας, το HEROES επιτρέπει σε κάθε εταίρο του προγράμματος να δημιουργήσει μια προσαρμοσμένη, ολοκληρωμένη καμπάνια βέλτιστων πρακτικών που θα συνδέει την πρόληψη για την υγεία με την οδική ασφάλεια.

Το HEROES θα επιδείξει επίσης ευαισθητοποίηση  ευρύτερων κοινωνικό-οικονομικών διαστάσεων συμβάλλοντας στη μείωση των ανισοτήτων, των σχετιζόμενων με την υγεία, στην Ευρώπη και λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Οδική Ασφάλεια για μείωση του αριθμού και της σοβαρότητας των τροχαίων ατυχημάτων κατά 50% μέχρι στο 2010.

Για τους λόγους αυτούς θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα του προγράμματος HEROES στο διαδίκτυο, στην οποία θα συγκεντρωθούν οι καλύτερες πρακτικές που θα επιλεγούν από όλους τους εταίρους.
Όλοι οι εταίροι θα συναντηθούν ακόμη μια φορά στη Λευκωσία, στην Κύπρο, το Σεπτέμβριο του 2009 για να συγκεντρώσουν τη δουλειά τους και να σχεδιάσουν τις κατάλληλες οδηγίες για την ενημέρωση και εκπαίδευση εθελοντών και σπουδαστών, καθώς και για την εύρεση και εκπαίδευση νεαρών - ικανών εθελοντών, οι οποίοι με τη σειρά τους θα ενημερώνουν συνομηλίκους τους σχετικά με τις καμπάνιες που έχουν οργανωθεί σε άλλες χώρες σε τομείς της υγείας και της οδικής ασφάλειας. Σκοπός είναι να δημιουργηθούν και να προωθηθούν εκστρατείες, οι οποίες θα βασίζονται στις βέλτιστες πρακτικές των χωρών της Ε.Ε. και θα καλύπτουν, ταυτόχρονα, θέματα υγείας και οδικής ασφάλειας. Οι εθελοντές που θα στηρίξουν την νέα αυτή εκστρατεία ευαισθητοποίησης θα θεωρηθούν ΗΡΩΕΣ (HEROES), καθώς μέσω των νέων βέλτιστων πρακτικών, θα λάβουν και θα προωθήσουν το μήνυμα ότι η υπεύθυνη και ώριμη συμπεριφορά, την οποία συχνά θέλουν να αποδεικνύουν στους φίλους τους, είναι μια συμπεριφορά, η οποία εστιάζει στον έρωτα (HIV/AIDS), στην υγεία (αλκοόλ, ναρκωτικά) και στην οδική ασφάλεια.

Αθήνα, 18 Δεκεμβρίου 2008

 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion