ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ  ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ουσιαστικές τοποθετήσεις και απόψεις κατατέθηκαν στην Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στις  3 Δεκεμβρίου 2008  και  ώρα 18:00, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Εστίας Νέας Σμύρνης, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 1, Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης, με θέμα: «ΓΝΩΣΗ – ΠΡΟΛΗΨΗ – ΖΩΗ». Την Ημερίδα διοργάνωσαν ο Δήμος Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ»

Την Εκδήλωση συντόνισε η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ι.Ο.ΑΣ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, κα. Βασιλική Δανέλλη- Μυλωνά, η οποία είπε χαρακτηριστικά : «Σκοπός της σημερινής Εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και η ανάδειξη της κυκλοφοριακής συνείδησης και αγωγής, ως στοιχείου πολιτισμού για την προαγωγή της ποιότητας ζωής και της οδικής ασφάλειας του τοπικού πληθυσμού, με έμφαση στους νέους/νέες της περιοχής, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τις στατιστικές, τα περισσότερα θύματα από τροχαία ατυχήματα στη χώρα μας, είναι νέοι άνθρωποι. Ο ανθρώπινος πόνος από το χαμό των δικών μας ανθρώπων στο δρόμο δεν μπορεί να μετρηθεί...»

Την Εκδήλωση άνοιξε ο Αντιδήμαρχος κ. Σταύρος Τζουλάκης, ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος Νέας Σμύρνης είναι  με ιδιαίτερη χαρά, ηθικός αρωγός στο εθελοντικό έργο του Ινστιτούτου και σε Εκδηλώσεις σαν τη σημερινή.

Κεντρικοί Εισηγητές της Ημερίδας ήταν ο κ. Νότης Παρασκευόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός-Συγκοινωνιολόγος και Συντονιστής του Δικτύου Εθελοντών του Ινστιτούτου πανελλαδικά, ο κ. Βασίλης Ορφανός, Οδηγός Αγώνων μοτοσικλέτας - μηχανολόγος και ο κ. Τάσος Μαρκουίζος (Ιαβέρης), Οδηγός Αγώνων και Σύμβουλος Ασφαλούς Οδήγησης και Οδικής Συμπεριφοράς.

Ειδικότερα, ο κ. Νότης Παρασκευόπουλος στην Εισήγησή του, με θέμα «Τροχαία Ατυχήματα και Ενεργοί Πολίτες» παρουσίασε το έργο και τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου, τονίζοντας τη σημασία του εθελοντισμού, ενώ παρέθεσε ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία για τη μείωση ατυχημάτων σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες για το 2001 – 2005, σύμφωνα με τα οποία, η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση με νεκρούς από τροχαία ανά 1.000.000 πολίτες στην Ευρώπη. Υπογράμμισε ότι «παρά τις καλές προθέσεις και προσπάθειες, η χώρα μας κατέχει ακόμα μια τραγική πρωτιά, καθώς πολλές περιφέρειες της Ελλάδας βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου των πλέον επικίνδυνων ευρωπαϊκών περιοχών σε τροχαία ατυχήματα. Ωστόσο, με εγγεγραμμένους 1213 εθελοντές σε όλη την Ελλάδα, πιστεύουμε ότι θα συμβάλλουμε στην προσπάθεια για τη  βελτίωση των δρόμων μας».

Ο κ. Βασίλης Ορφανός, με θέμα εισήγησης «Μοτοσικλέτα και Ασφάλεια», αφού μοιράστηκε με το κοινό την προσωπική του εμπειρία ατυχήματος στο δρόμο, έδωσε χρήσιμες και πρακτικές οδηγίες για καινούργιους αλλά και παλιούς οδηγούς μοτοσικλέτας. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η μοτοσικλέτα σημαίνει ελευθερία, αλλά για να την γευτείς, απαιτείται να είσαι προνοητικός, συνετός, πλήρως εξοπλισμένος και συγκεντρωμένος οδηγός»

Ο κ. Γιώργος Σκαρβέλης, Σύμβουλος Επιμόρφωσης και Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, παρουσίασε την  δομή του Σχεδίου «ΓΝΩΣΗ-ΠΡΟΛΗΨΗ-ΖΩΗ» του Ι.Ο.ΑΣ. “Πάνος Μυλωνάς” που υποστηρίζεται από το  Ε.Π. «Απασχόληση και Επαγγελματική Κατάρτιση», του ΥΠΑΚΠ, Μέτρο 1.6. «Δράσεις Ενίσχυσης της Απασχόλησης με την ενεργό συμμετοχή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Μ.Κ.Ο., β’ κύκλος), το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και 20% από Εθνικούς Πόρους. Υπενθύμισε ότι «από το Φεβρουάριο του 2008, στα πλαίσια του Προγράμματος και υπό την Αιγίδα του Δήμου, λειτουργεί ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών για τους κατοίκους  της περιοχής».

Τέλος, ο κ. Τάσος Μαρκουίζος (Ιαβέρης), έκανε μια «διαδραστική με το κοινό» παρουσίαση, με θέμα: «Οδική Συμπεριφορά». Θέλοντας να αφυπνίσει την οδηγική συνείδηση των συμμετεχόντων, αναφέρθηκε με χειμαρρώδη λόγο σε περιστατικά τραγικών τροχαίων ατυχημάτων και τόνισε ότι: «η ελληνική μαγκιά  στους δρόμους  μπορεί να αποβεί θανατηφόρα όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τους απέναντι, όταν οδηγούμε. Με ταχύτητα μόλις 4 χιλιομέτρων, μπορεί κανείς να τραυματιστεί θανάσιμα. Το πολυτιμότερο αγαθό είναι η υγεία, η ζωή και ασφάλεια των παιδιών μας. Γι’ αυτό και είναι θεμελιώδες η διαμόρφωση της κυκλοφοριακής συνείδησης να ξεκινά από την παιδική ηλικία  και να συνεχίζεται δια βίου...».

Την Εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος Αθανασίου, ο Υποδιοικητής Τμήματος του Α.Τ. Νέας Σμύρνης, κ. Απόστολος Κομποχόλης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κερκυραίων «Η ΚΟΡΥΦΩ» και του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Νέας Σμύρνης, κ. Καίτη Κορωνάκη – Τσώμου, ο Πρόεδρος της ΕΒΕΝΣ, κ. Ιωάννης Σκουλάτος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ν. Σμύρνης ΦΟΙΝΙΞ, κ. Βασίλειος Γρανίτσας, από την PEUGEOT CLUB, κ. Δημήτρης Χατζηδημητρίου, ο Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων κ. Δημήτρης Νικολάου, ο Γραμματέας της Ένωσης Γονέων, κ. Σπύρος Βάθης ο Πρόεδρος  της 15ης Σχολικής Επιτροπής, κ. Δημήτρης Χρήστου, η Πρόεδρος της 19ης Σχολικής Επιτροπής, κ.Πόπη Κουκίου, ο Πρόεδρος του 1ου Λυκείου, κ. Βαγγέλης Ματζουράτος. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέστησαν αρκετοί νέοι/νέες, μεταξύ των οποίων εθελοντές του Ινστιτούτου καθώς και σπουδαστές από τα Ι.Ε.Κ. ΞΥΝΗ, με τον Εκπρόσωπο Τμήματος Υποψήφιων Οδηγών Αυτοκινήτων, κ. Πέτρο Παντελεάκο.    

Σύμβουλος Εταιρεία της διοργάνωσης αυτής ήταν  το «ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ – Σύμβουλοι Επιμόρφωσης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού».

 
NEWSDESK
4ο Auto Forum: «Εξηλεκτρισμός» - LiveOn digital event - Συνδιοργάνωση ΙΟΑΣ-Ethos Media
20/Φεβ/2021
Διαδικτυακή εκδήλωση για την Οδική Ασφάλεια με θέμα «Addressing road safety during the pandemic»
19/Φεβ/2021
Οδήγηση σε δύσκολες καιρικές συνθήκες
16/Φεβ/2021
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τελικό επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς του έργου KROS «Οι Ιππότες της Οδικής Ασφάλειας»
11/Φεβ/2021
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2021 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion