ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΥΧΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της παραλιακής  με την υποστήριξη των Αττικών Διαδρομών και της Αττικής Οδού, παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε 3 μεγάλα κέντρα διασκέδασης στην παραλιακή, στο ΑΚΡΩΤΗΡΙ Boutique, VIVE MAR και ΕΝ ΠΛΩ έχοντας μεγάλη ανταπόκριση και συνεργασία από το κοινό που ήταν κυρίως νέα άτομα. 

Η κύρια αιτία για την ενέργεια αυτή είναι το ότι η κατανάλωση του αλκοόλ και η υπερβολική ταχύτητα αποτελούν μια τις βασικότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων στη χώρα μας, όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Ειδικότερα κατά τη διάρκεια της νυχτερινής διασκέδασης του Σαββάτου παρατηρείται τριπλασιασμός του αριθμού των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Περίπου 18 εθελοντές και στα 3 νυχτερινά κέντρα ήταν παρόντες κατά τη διάρκεια της βραδιάς για να παροτρύνουν τους νέους να μην καταναλώσουν αλκοόλ στην περίπτωση που αποτελούσαν τον «οδηγό της παρέας του».

Πολύτιμη ήταν η βοήθεια της Δ/νσης Τροχαίας Αττικής  που εκπαίδευσε τους επικεφαλής των ομάδων εθελοντών στη χρήση των αλκοολομέτρων τα οποία διέθεσαν στο Ινστιτούτο, μετά από αίτημά του, για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

1.130 νέοι που είχαν έρθει με το δικό τους μεταφορικό μέσο και προσεγγίστηκαν από τους εθελοντές του Ινστιτούτου υποσχέθηκαν να μην καταναλώσουν αλκοόλ και φόρεσαν ένα αναγνωριστικό βραχιολάκι στον καρπό τους κατά την είσοδό τους στο κέντρο, έτσι ώστε να μπορέσουν να «δεσμευτούν» και να κάνουν ένα φιλικό αλκοτέστ κατά την έξοδό τους.

Με μεγάλο ενδιαφέρον 448 οδηγοί ανταποκρίθηκαν θετικά στην ενέργεια του Ινστιτούτου πλησιάζοντας τους εθελοντές κατά την έξοδο τους από τα κέντρα προκειμένου να υποβληθούν σε φιλικό αλκοτέστ. Από τα αποτελέσματα, διαπιστώθηκε ότι 1 στους 14 δεν τήρησαν την υπόσχεσή τους, ήπιαν πάνω από τα όρια που προβλέπονται από τον ΚΟΚ και βέβαια δεν πήραν τα συμβολικά δώρα που πρόσφερε το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» σε όσους «περνούσαν» με επιτυχία το αλκοτέστ. 

Η ενημερωτική καμπάνια της ενέργειας προβλήθηκε από ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας ενώ αφίσες αναρτήθηκαν τόσο στα νυχτερινά κέντρο όσο και στη γύρω περιοχή.

Μεγαλύτερη δραστηριοποίηση αναμένεται από το Ινστιτούτο κατά την «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου 2008 σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και στην Κύπρο ταυτόχρονα με διοργάνωση και σε άλλες 20 Ευρωπαϊκές χώρες, σε συνολικά 175 νυχτερινά κέντρα.
 

Φωτογραφίες
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion