Παρουσίαση του προγράμματος Roads to Respect από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC)
Παρουσίαση του προγράμματος Roads to Respect από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC)

Αθήνα 3 Ιουλίου, Ξενοδοχείο PARK

 

 

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) θα παρουσιάσει, την Πέμπτη 3 Ιουλίου και ώρα 15.00 στο ξενοδοχείο Park της Αθήνας, το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Roads to Respect 2008.
Το πρόγραμμα Roads to Respect 2008 στοχεύει στη μείωση του αριθμού των θανατηφόρων ατυχημάτων στους δρόμους μέσω πανεπιστημιακών εργασιών, οι οποίες θα εκπονηθούν από φοιτητές τμημάτων πολιτικών μηχανικών.
Η παρουσίαση διοργανώνεται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς (μέλος του ETSC), και με τα Τμήματα Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Πολυτεχνείου Πάτρας. 

Το ETSC κατέχει ηγετική θέση ως Οργανισμός ο οποίος παρέχει ανεξάρτητη πληροφόρηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και τους υπόλοιπους Οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη οι οποίοι σχετίζονται με την ασφάλεια μεταφορών.
Η ιδιαίτερη συμβολή του ETSC συνίσταται στη διαπίστωση και στην προώθηση επιστημονικά μελετημένων λύσεων, αναφορικά με τα ατυχήματα στους δρόμους, καθώς και στην κάλυψη των κενών της τεχνογνωσίας που τυχόν υπάρχουν.
Αυτή τη στιγμή το ETSC διαθέτει 40 μέλη και αποτελεί το μοναδικό οργανισμό ασφάλειας μεταφορών, ο οποίος, μαζί με τα μέλη του, συνεργάζεται με τα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνω σε πολιτικές και μέτρα που αφορούν στην οδική ασφάλεια. 

Το πρόγραμμα Roads to Respect σχεδιάστηκε με σκοπό να αυξήσει την ευαισθησία και την ενημέρωση των φοιτητών, των μελλοντικά υπεύθυνων για το οδικό δίκτυο της Ευρώπης, σχετικά με τη σημασία της κατασκευής ασφαλών υποδομών.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι κακές υποδομές ευθύνονται για ένα στα τρία θανατηφόρα ατυχήματα που συμβαίνουν στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο και ειδικά στη Νότια και Ανατολική Ευρώπη, μία περιοχή όπου το πρόγραμμα Roads to Respect τίθεται σε εφαρμογή για το 2008. 

Για το λόγο αυτό νέοι φοιτητές από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβενία και την Κροατία θα καταγράψουν τα επικίνδυνα οδικά σημεία των πόλεών τους.
Στη συνέχεια, και μετά από μία περίοδο προετοιμασίας τους στις Βρυξέλλες, θα παρουσιάσουν χαμηλού κόστους λύσεις για επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου στις τοπικές Αρχές και στους υπεύθυνους οδικών μεταφορών των πόλεών τους με σκοπό να προσπαθήσουν να τους πείσουν να υιοθετήσουν τις προτεινόμενες λύσεις και να διορθώσουν τα επικίνδυνα σημεία.
Οι καλύτεροι φοιτητές θα βραβευθούν σε ειδική τελετή που θα διοργανωθεί στις Βρυξέλλες το 2009.    

*Το πρόγραμμα στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη υποστηρίζεται από την 3Μ και την TOYOTA

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion