«Πάμε για να ξανάρθουμε!» - Πασχαλινή καμπάνια του Ι.Ο.ΑΣ. & της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Ετοίμασαν από κοινού το πρώτο φυλλάδιο που δεν στέκεται στις συνηθισμένες συμβουλές προς τους οδηγούς, αλλά ζητάει και τη γνώμη τους για τις συνθήκες ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της χώρας.

Η μία σελίδα του φυλλαδίου περιέχει ερωτηματολόγιο με τρεις θεματικές ενότητες: «Οδικό Δίκτυο», «Ανθρώπινος Παράγοντας» και «Αστυνόμευση της Κυκλοφορίας». Ο οδηγός μπορεί να αξιολογήσει ποιοτικά π.χ. την επιθετική οδήγηση, ως αιτία επικινδυνότητας, βάζοντας στο κατάλληλο «τετράγωνο» της ενότητας «ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ», ένα αριθμό από το 1 ως το 4 που αντιστοιχεί στη διαβάθμιση από το «πολύ» έως το «καθόλου». 

Σύνθημα της καμπάνιας αυτής είναι το «Πάμε για να ξανάρθουμε» που διαβάζεται τόσο σαν ευχή ασφαλούς εξόδου και επιστροφής, όσο και σαν αυτοδέσμευση τήρησης των κανόνων οδικής ασφάλειας. 

Οι δύο συνεργαζόμενοι φορείς θέλησαν ωστόσο να καινοτομήσουν, αναβαθμίζοντας τον οδηγό από απλό δέκτη συμβουλών και νομοτηρητή, σε ενεργό εταίρο της προσπάθειας για δραστικό περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων. 

Το ερωτηματολόγιο που περιέχει το φυλλάδιο είναι ανώνυμο και διανέμεται κατά την πασχαλινή έξοδο στο Σταθμό Διοδίων της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» στο Αντίρριο, όπου και θα παραδίδεται συμπληρωμένο στον εισπράκτορα διοδίων κατά την επιστροφή.    

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας θα διανεμηθούν από τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. τουλάχιστον 70.000 τέτοια φυλλάδια. Όσα αποκόμματα επιστραφούν, θα σταλούν στο Ι.Ο.ΑΣ. που θα τα μελετήσει, καταλήγοντας σε συμπεράσματα απολύτως χρήσιμα για αρμόδιους και μη.

Το εγχείρημα της καμπάνιας είναι να κάνει σύνηθες το ασύνηθες δηλ. να ζητείται η άποψη των πολιτών. Αυτό πρόκειται να συμβεί φέτος το Πάσχα, έστω σε ένα μόνο κομβικό σημείο του αυτοκινητοδρομικού χάρτη. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η συμμετοχή γίνεται ηθική υποχρέωση, απέναντι στις ζωές που μπορούν να σωθούν επειδή θα δείξουμε προσοχή στο δρόμο και θα αφιερώσουμε λίγο χρόνο στο φυλλάδιο.

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», κ. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, δήλωσε σχετικά με αυτή την πρωτοβουλία τα εξής: 

«Η οδική ασφάλεια και η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων πρέπει να αποτελούν καθημερινή μας έγνοια, γιατί έχουν άμεση σχέση με τη ζωή και την ύπαρξή μας. Αξιοποιούμε τη συνεργασία μας με τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. για να ενημερώνουμε και να ευαισθητοποιούμε - ει δυνατόν σε καθημερινή βάση - τους πολίτες για το τεράστιο πρόβλημα ζωής και θανάτου που μαστίζει τον τόπο μας. Το ειδικό φυλλάδιο που διανέμεται στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου είναι πολύ σημαντικό για μας, γιατί οι παρατηρήσεις των πολιτών αποτελούν γνώμονα για τα επιμέρους προβλήματα που απασχολούν στο ζήτημα αυτό τον καθένα μας ξεχωριστά. Στο Ι.Ο.ΑΣ. περιμένουμε με ενδιαφέρον την ανταπόκριση των οδηγών και τις επισημάνσεις τους για να τις αξιοποιήσουμε».

 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion