Με αίσθημα Ολυμπιακής Τιμής & Κοινωνικής Ευθύνης
Με αίσθημα Ολυμπιακής Τιμής & Κοινωνικής Ευθύνης

Μπορεί το μετεωρολογικό σκηνικό του απόβραδου της Δευτέρας 24 Μαρτίου να παρέπεμπε περισσότερο σε διοργάνωση extreme sports και λιγότερο σε μία τυπική λαμπαδηδρομία, ωστόσο η θέληση των δρομέων και η λεπτομερής οργανωτική προεργασία, επέτρεψαν μία ασφαλή διέλευση, μεταδίδοντας το σαφή συμβολισμό ότι η «φλόγα» των ανθρώπων για τον ιερό σκοπό, είναι αυτή που κρατάει άσβεστο το φως του Ολυμπισμού ακόμη και κάτω από τις δυσχερέστερες συνθήκες. 

Κάτω από έντονη χαλαζόπτωση, η φλόγα ξεκίνησε το πέρασμά της από τη Γέφυρα στα χέρια των μελών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Π. Συναδινού και Α. Φούρα (Δημάρχου Πατρέων), καθώς και του Νομάρχη Αχαϊας κ. Δημήτρη Κατσικόπουλου. Στη συνέχεια πέρασε στους λαμπαδηδρόμους που είχαν προταθεί από τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., Άρη Σταθόπουλο-Βλάμη – Κωστή Στεφανόπουλο – Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά – Γιάννη Πουλκουρτζή – Κατερίνα Βελέντζα, ενώ στο μέσον περίπου της διαδρομής την τιμή να συμμετέχει στη λαμπαδηδρομία είχε ο βετεράνος Γερμανός διεθνής ποδοσφαιριστής Φέλιξ Μάγκατ. 

Παρά τις εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, σημαντικός ήταν και ο συνολικός αριθμός των διελεύσεων οχημάτων, πράγμα που επέτρεψε να συγκεντρωθεί ένα σεβαστό ποσό από τη συλλογή ενός Ευρώ ανά όχημα, υπέρ της αποκαταστάσεως του ιερού χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας. Το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ήταν το βασικό μήνυμα που θέλησε να μεταδώσει η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. μέσα από την επιλογή ως λαμπαδηδρόμων της Προέδρου του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» κ. Β. Δανέλλη-Μυλωνά, η οποία συμβολικά συμμετείχε εις μνήμην του αδικοχαμένου γιου της Πάνου Μυλωνά και για την οδική ασφάλεια στη χώρα μας και του νεαρού ιστιοπλόου Γιάννη Πουλκουρτζή, ο οποίος εκπροσώπησε την «ΚΥΑΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» (πλατφόρμα για τη διάσωση των δελφινιών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος Κορινθιακού και Πατραϊκού), που έχει συσταθεί από 4 Ναυτικούς Ομίλους της περιοχής και το Ινστιτούτο Έρευνας Αρχιπέλαγος με τη στήριξη της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.. 

Το πρωί της ίδιας μέρας, η ηγεσία της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. αποτελούμενη από τους κκ. Κριστόφ Πελισιέ Ντυ Ροζάς (Αντιπρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο) και Σταύρο Σταυρή (Διοικητικό & Οικονομικό Διευθυντή – Πρόεδρο Δ.Σ. ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε.), παρακολούθησε την τελετή αφής της ιερής φλόγας στην Ολυμπία μαζί με τον κ. Νίκο Χαρικιόπουλο (Σύμβουλο Διοίκησης). 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Health & Safety Awards 2024
12/Ιουν/2024
4ο Electric + Micro Mobility Forum
12/Ιουν/2024
«Pit Stop για την Οδική Ασφάλεια»
11/Ιουν/2024
Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2024
11/Ιουν/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion