Δράσεις για μικρούς και μεγάλους με κεντρικό θέμα την ταχύτητα Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στην 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ
Δράσεις για μικρούς και μεγάλους με κεντρικό θέμα την ταχύτητα  Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στην 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ


Αθήνα 17/05/2017

 

Δράσεις για μικρούς και μεγάλους με κεντρικό θέμα την ταχύτητα
Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στην 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», συμμετέχοντας στη φετινή 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ (8-14/5) η οποία ήταν αφιερωμένη στην ταχύτητα.

«Πριν από λίγο καιρό»: Νέα καμπάνια για την ταχύτητα
Την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017, το Ι.Ο.ΑΣ. παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου στα Γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα όπου και παρουσιάστηκε η νέα ενημερωτική καμπάνια που δημιούργησε με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Με τίτλο «Πριν από λίγο καιρό…» και μήνυμα «Κόψε ταχύτητα. Προστάτεψε τη ζωή!», η καμπάνια περιλαμβάνει τηλεοπτικό/ ραδιοφωνικό σποτ και εικαστικό (αφίσα) και στόχο έχει την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των οδηγών -και ειδικά των νέων- για τους κινδύνους και τις οδυνηρές συνέπειες της υπερβολικής ταχύτητας. Τα σποτ προβάλλονται πανελλαδικά με απόφαση του ΕΣΡ, στην Κύπρο μέσω του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου (CAA) και διεθνώς από την ιστοσελίδα και τα κοινωνικά δίκτυα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).

Ασφαλή μετακίνηση παιδιών με ή χωρίς δυσκολίες
Στο πλαίσιο της 4ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, το Ι.Ο.ΑΣ. υλοποίησε την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής για τους μικρούς του φίλους στο Ζάππειο Μέγαρο, υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων. Δεκάδες μαθητές σχολείων αλλά και οικογένειες είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές της Οδικής Ασφάλειας και τη σημασία της ασφαλούς χρήσης του ποδηλάτου, συμμετέχοντας στα βιωματικής προσέγγισης προγράμματα του Ι.Ο.ΑΣ. «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» και «Ασφαλώς Ποδηλατώ». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του συλλόγου «Πάρκο της Χαράς» και της πρέσβειρας του Ινστιτούτου και Παραολυμπιονίκου, Δήμητρας Κοροκίδα.

Μήλο στους προσεκτικούς, λεμόνι στους παραβάτες
Tην Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 μικροί και μεγάλοι πήραν μία.. γεύση από Οδική Ασφάλεια με το καινοτόμο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής «Μήλο-Λεμόνι» που διοργάνωσε το Ι.Ο.ΑΣ. σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μαθητές της Δ’ τάξης, με τη βοήθεια των αστυνομικών της Τροχαίας, σταμάτησαν διερχόμενα οχήματα και έκαναν ελέγχους για τυχόν παραβάσεις και κακές οδηγικές συνήθειες. Οι προσεκτικοί οδηγοί έλαβαν ως έπαθλο ένα μήλο ενώ οι παραβάτες ένα.. λεμόνι και μία συμβουλή: να σέβονται τον Κ.Ο.Κ. και να μην τρέχουν!

Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών και το 24ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, με την ενεργή υποστήριξη του Τμήματος Τροχαίας Αγ. Παρασκευής, της Τροχαίας Θεσσαλονίκης και εθελοντών του Ι.Ο.ΑΣ. Στόχος του προγράμματος «Μήλο – Λεμόνι» είναι να γνωρίσουν οι μαθητές στην πράξη βασικούς κανόνες του Κ.Ο.Κ., όπως η χρήση της ζώνης και η διάβαση πεζών, αλλά και να ευαισθητοποιηθούν οι οδηγοί ώστε να τηρούν τα όρια ταχύτητας και τους κανόνες οδικής ασφάλειας στις περιοχές γύρω από σχολεία.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΒΙΝΤΕΟ
A while ago... / the CAA _ RSI Panos Mylonas #SlowDown campaign video
 
NEWSDESK
Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών ανοίγει τις πόρτες του στους μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου με το πρόγραμμα «Κάν’το Σωστά» του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.ΟΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»
22/Απρ/2024
Με ισχυρά μηνύματα και μεγάλη απήχηση ολοκληρώθηκε η 17η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
04/Απρ/2024
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» από το Ι.Ο.ΑΣ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» για Εκπαιδευτικούς
01/Απρ/2024
10.000 νεκροί από τροχαία συμβάντα σε επαρχιακές οδούς στην ΕΕ το 2022
28/Μαρ/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion