«Κυκλοφορώ με Ασφάλεια στην πόλη μου», Tο Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» κοντά στα παιδιά και τους γονείς στη Θεσσαλονίκη
 «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια στην πόλη μου», Tο Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» κοντά στα παιδιά και τους γονείς στη Θεσσαλονίκη
 

Αθήνα 17/05/2017

«Κυκλοφορώ με Ασφάλεια στην πόλη μου»
Tο Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» κοντά στα παιδιά και τους γονείς στη Θεσσαλονίκη

Με εξαιρετική επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 29 Μαΐου 2017, η εκδήλωση «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια στην πόλη μου» που συνδιοργάνωσαν η Δ’ Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στους φιλόξενους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Κέντρου Πολιτισμού Τούμπας, με ελεύθερη είσοδο και σκοπό τη διάδοση της κυκλοφοριακής αγωγής καθώς και την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση μικρών και μεγάλων για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων.

Παρά το βροχερό καιρό, δεκάδες παιδιά κατέκλυσαν τις αίθουσες του Κέντρου για να μάθουν στην πράξη τις βασικές -και απαραίτητες για την προστασία τους- αρχές της οδικής ασφάλειας και της ασφαλούς ποδηλασίας ενώ με ιδιαίτερο ενθουσιασμό συμμετείχαν στις βιωματικές δραστηριότητες και τα εργαστήρια κυκλοφοριακής αγωγής που υλοποίησε το Ι.Ο.ΑΣ. Τους μικρούς Θεσσαλονικείς επισκέφθηκε και η αγαπημένη μασκότ του Ινστιτούτου, ο Ιππότης Ευγένιος, ο οποίος έδωσε συμβουλές Ασφάλειας και Ευγένειας στο Δρόμο και μοίρασε χαμόγελα τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες που έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του.

Στα διαλείμματα των εκπαιδεύσεων, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν αλλά και να διευρύνουν τις γνώσεις τους στην κυκλοφοριακή αγωγή, με τη βοήθεια του Ιππότη Ευγένιου, του πρωταγωνιστή της πρότυπης διαδραστικής εφαρμογής «Ο Κόσμος της Ασφάλτου». Η εφαρμογή (application), διαθέσιμη σε android και ios, μετατρέπει την κυκλοφοριακή αγωγή σε ένα απίθανο παιχνίδι με την επιστημονική επιμέλεια του Ι.Ο.ΑΣ. και την ευγενική χορηγία της Cosmote, μέλους της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στον Δρόμο, «Δρόμοι στο Μέλλον».

Τα προγράμματα «Κυκλοφορώ με Ασφάλεια» και «Ασφαλώς Ποδηλατώ» που υλοποίησε το Ινστιτούτο είναι εγκεκριμένα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας. Σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν δόθηκαν, ως αναμνηστικό, τα «6 Βήματα» για την ασφάλεια στην δρόμο.

Στην εκδήλωση, που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν επίσης η Παγκόσμια Οργάνωση Προσχολικής Αγωγής -Παράρτημα Θεσ/νίκης (ΟΜΕΡ), η Διεύθυνση Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων του Δήμου Θεσσαλονίκης, το 20ο Σύστημα Προσκόπων Τούμπας, η Active Hellas και ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
«Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε τη θέση της Ευρώπης ως το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο»
25/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Αποτελέσματα
24/Οκτ/2022
16η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα - Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2022
15/Οκτ/2022
6.000 παιδιά πέθαναν στους δρόμους της ΕΕ τα τελευταία 10 έτη.
26/Σεπ/2022
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2022 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion