Με ισχυρά μηνύματα και μεγάλη απήχηση ολοκληρώθηκε η 17η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
Με ισχυρά μηνύματα και μεγάλη απήχηση ολοκληρώθηκε  η 17η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Με ισχυρά μηνύματα, μεγάλη απήχηση και ενεργή συμμετοχή από φορείς και πολίτες ολοκληρώθηκε η 17η  Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που αποτελεί θεσμό για τη χώρα μας. Η διοργάνωση υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) και την υποστήριξη του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON», της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον» και πλήθος άλλων φορέων και Οργανισμών. Η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Από τη Δευτέρα 18 Μαρτίου έως την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024, πραγματοποιήθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο ποικίλες δράσεις ενημερωτικού, εκπαιδευτικού, κοινωνικού καθώς και θεσμικού χαρακτήρα σε θέματα Οδικής Ασφάλειας. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας-θεσμού ήταν να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει όλους τους πολίτες αποσκοπώντας στην πρόληψη και στη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.
 
Στο πλαίσιο της 17ης Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, υλοποιήθηκαν οι εξής δράσεις, εκστρατείες ενημέρωσης και εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα:
 
«Διασκεδάζω με ασφάλεια» στο Καρναβάλι (15/3/2024 - 17/3/2024)
Εκστρατεία ενημέρωσης για τις επιπτώσεις του αλκοόλ κατά την οδήγηση πραγματοπoιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» στο φετινό Καρναβάλι της Πάτρας. Η πρωτοβουλία πρόληψης είχε ως στόχο τη διάχυση του μηνύματος της διασκέδασης με ασφάλεια τις ημέρες της Καρναβαλικής περιόδου και περιελάμβανε αφίσα, τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ με κεντρικό μήνυμα "ΖΟΥΜΕ για τέτοιες στιγμές...Αλκοόλ και Οδήγηση δεν πάνε μαζί".
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής "Κάν'το Σωστά" σε Σχολικές Μονάδες του Νομού Αχαΐας και του Νομού Ηλείας (19/3/2024 - 21/3/2024)
Προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής πραγματοποιήθηκαν για τους μαθητές Δ/θμιας εκπαίδευσης του Νομού Αχαΐας και του Νομού Ηλείας. Στη διάρκεια της δράσης μαθητές Λυκείου εκπαιδεύτηκαν στην Οδική Ασφάλεια με τα βιωματικά προγράμματα του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» που συνδυάζουν τη θεωρία με τη χρήση των προσομοιωτών του Ινστιτούτου. Το πρόγραμμα "Κάν'το Σωστά"  αποσκοπεί στην καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εφήβων σχετικά με την υπεύθυνη συμπεριφορά στο δρόμο.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Ολυμπίας Οδού.
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής "Κάν'το Σωστά" σε Σχολικές Μονάδες του Νομού Αττικής (19/3/2024 - 21/3/2024)
Προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής υλοποιήθηκαν για τους μαθητές Λυκείων του Νομού Αττικής, με τη χρήση προσομοιωτών, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των εφήβων σχετικά με την υπεύθυνη συμπεριφορά στο δρόμο. Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικές Σχολικές Μονάδες με την υποστήριξη του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) «Ελευθέριος Βενιζέλος» και της εταιρείας Anytime.

Εκστρατεία  του Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς” για την ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου διανομής που χρησιμοποιούν δίκυκλο για τους βασικούς κανόνες Οδικής Ασφάλειας (20/3/2024)
Η καμπάνια περιλαμβάνει 3 βίντεο σύντομης διάρκειας, τα οποία προβάλλουν συμβουλές Oδικής Aσφάλειας για τους επαγγελματίες του κλάδου διανομής που χρησιμοποιούν δίκυκλο, καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και της διαδρομής τους, μέχρι και την παράδοση της παραγγελίας. Τα βίντεο προβάλλονται πανελλαδικά στα social media του Ινστιτούτου και συνεργατών, αλλά και στην τηλεόραση, ως κοινωνικά μηνύματα με απόφαση του ΕΣΡ.
Η εκστρατεία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της εταιρείας Wolt και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Παρουσίαση του Ευρωπαϊκού προγράμματος SURe in Mobility (Πέμπτη  21/3/2024)
Το SURe in Mobility είναι Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιεί το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την προώθηση της ασφαλούς χρήσης ηλεκτρικών πατινιών σε συνάρτηση με τη βιώσιμη κινητικότητα, την επιμόρφωση των χρηστών, την ελάττωση των τροχαίων συγκρούσεων με ηλεκτρικά πατίνια, καθώς και τη συγκέντρωση έγκυρων στοιχείων γύρω από τη χρήση τους.
Το SURe in Mobility περιλαμβάνει βίντεο εκπαίδευσης που έκανε πρεμιέρα κατά τη διάρκεια της 17ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας, βίντεο ενημέρωσης για τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας, έντυπο υλικό και έρευνα με στόχο τη συλλογή λεπτομερών δεδομένων σχετικά με τις συνήθειες, την οδική συμπεριφορά και την αλληλεπίδραση των χρηστών μικροκινητικότητας.
Το πρόγραμμα υλοποιείται με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).

Συνέντευξη Τύπου για την ανάληψη δράσεων ευαισθητοποίησης για την Οδική Ασφάλεια, από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Ολυμπία Οδό και το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» (22/3/2024)
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την Παρασκευή 22 Μαρτίου, εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ολυμπίας Οδού στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την ανάληψη παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών που στοχεύουν στην ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας της περιοχής.
Την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εκπροσώπησε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος, την Ολυμπία Οδό ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της και μέλος ΔΣ του Ι.Ο.ΑΣ., Παναγιώτης Παπανικόλας και το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» η Πρόεδρος του, Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο -  20 χρόνια χωρίς τον Πάνο Μυλωνά (22/3/2024)
Η φετινή «Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευγένειας στο Δρόμο» είχε ιδιαίτερη σημασία για το Ινστιτούτο καθώς συνέπεσε με την ημέρα όπου συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τον άδικο χαμό του Πάνου Μυλωνά και ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του. Ο Πάνος ένας νέος γεμάτος ζωή κατάφερε ακόμα και έχοντας «φύγει» να τη μεταδώσει και να εμπνεύσει, συσπειρώνοντας Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, φορείς και Οργανισμούς, Εταιρείες και φυσικά πρόσωπα για έναν κοινό στόχο…να έχουν όλα τα ταξίδια γυρισμό!
 
Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια» (27/3/2024)
Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 27 Μαρτίου, το Επιμορφωτικό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών «Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια» από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Π.Ε. Δ’ Αθήνας. Οι Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην επιμόρφωση δοκίμασαν τον εξοπλισμό Οδικής Ασφάλειας της Κινητής Μονάδας του Ινστιτούτου και επιπλέον είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματικά εργαστήρια όπου εξοικειώθηκαν με το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Μικρά Οχήματα - Μεγάλη ευθύνη" και εφαρμογές Οδικής Ασφάλειας.  Τέλος, οι εκπαιδευτικοί ολοκλήρωσαν την επιμόρφωσή τους με ένα ακόμα εργαστήριο όπου ενημερώθηκαν για τη διαδικασία δημιουργίας ψηφιακών έργων για τη συμμετοχή τους στον 7ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια.
Το Σεμινάριο παρακολούθησαν περισσότεροι από 65 συμμετέχοντες από την Π/θμια και Δ/θμια Εκπαίδευση από τους Δήμους Π. Φαλήρου, Αλίμου, Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου, Ταύρου, Γλυφάδας, Αργυρούπολης, Ελληνικού και Αγίου Δημητρίου.
 
Συμμετοχή στην 6η  Διεθνή Έκθεση Verde.Tec στο MEC Παιανίας (29-31/3/2024)
Στην 6η  Διεθνή Έκθεση Verde.Tec που πραγματοποιήθηκε στο MEC Παιανίας συμμετείχε το Ινστιτούτο με σταθμό ενημέρωσης.
Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε ηλεκτρονική έρευνα για τις επιπτώσεις του αλκοόλ στην οδήγηση και να τις κατανοήσουν περισσότερο δοκιμάζοντας τα γυαλιά προσομοίωσης μέθης, ενώ κάνοντας το test αντίδρασής αντιλήφθηκαν τις συνέπειες της ταχύτητας. Παράλληλα ενημερώθηκαν για τα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής του Ινστιτούτου.
 
GREEK GREEN AWARDS 2024 (29/3/2024)
Στο Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», απονεμήθηκε το βραβείο "Καλύτερη Πρακτική" στην κατηγορία "Οικολογική Μετακίνηση" για τα δύο νέα προγράμματά Βιώσιμης Κινητικότητας “Electrosafe 4 GSSM" ”, “Μικρά Οχήματα - Μεγάλη Ευθύνη» και την πλατφόρμα e-learning του Οργανισμού Το βραβείο παρέλαβε εκπροσωπώντας το Ινστιτούτο η Πρόεδρός του κυρία Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά. Την απονομή έκανε ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ) κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος, με τον Αντιπρόεδρο του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (Ε.Δ.Σ.Ν.Α) κ. Νίκο Παπαδάκη. Τα GREEK GREEN AWARDS 2024 πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Verde-tec 2024 και επιδόθηκαν κατά τα εγκαίνια της Έκθεσης.
 
Αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για τα Τροχαία Συμβάντα(30/3/2024)
Με θετική ανταπόκριση από το κοινό πραγματοποιήθηκε η Εθελοντική Αιμοδοσία για τους τραυματίες από τροχαία συμβάντα, που διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας - Πειραιά « Άγιος Παντελεήμων», το Σάββατο 30 Μαρτίου στον Σταθμό του ΜΕΤΡΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ».
Όπως πάντα, στόχος της αιμοδοσίας ήταν να ενισχυθεί η Τράπεζα Αίματος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς».
Ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ήταν το γεγονός ότι για άλλη μια φορά οι νέοι άνθρωποι πρωτοστάτησαν καθώς το 65% των αιμοδοτών ήταν ηλικίας 18-40 ετών.
Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΑΣΑ, της ΣΤΑ.ΣY. ΑΕ, και την υποστήριξη του φορέα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ και ΟΔΟΙ ΜΕ ΔΙΟΔΙΑ» με διακριτικό τίτλο «HELLASTRON», της Συμμαχίας για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στο Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον» και της GROUPAMA Ασφαλιστική.
Πανελλαδική τηλεοπτική και ραδιοφωνική καμπάνια ενημέρωσης για την Οδική Ασφάλεια (1/4/2024 - 10/5/2024)
Τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κοινωνικά μηνύματα αποτελούν την καμπάνια ενημέρωσης του Ινστιτούτου  εν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα και των αυξημένων μετακινήσεων που θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα αυτό. Η εκστρατεία εστιάζει σε κρίσιμα θέματα για την ασφάλεια των οδηγών με επίκεντρο τη νέα εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου διανομής που χρησιμοποιούν δίκυκλο. Τα μηνύματα αφορούν, επίσης, στην αναγκαιότητα χρήσης κράνους.
Η καμπάνια μεταδίδεται από τους Τηλεοπτικούς και Ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας μέχρι  με σύμφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.).
 
Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) ευχαριστούν θερμά τους υποστηρικτές, εθελοντές και συμμετέχοντες σε πρωτοβουλίες και δράσεις της 17ης  Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας προωθώντας και υποστηρίζοντας το έργο για την  ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας στη χώρα μας.
                                           Για περισσότερες πληροφορίες
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
 
NEWSDESK
Το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών ανοίγει τις πόρτες του στους μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου με το πρόγραμμα «Κάν’το Σωστά» του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.ΟΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»
22/Απρ/2024
Συνεχίζεται η συνεργασία του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε Λαμία και Καρπενήσι
19/Απρ/2024
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Επιμορφωτικό Σεμινάριο «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ» από το Ι.Ο.ΑΣ. «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» για Εκπαιδευτικούς
01/Απρ/2024
10.000 νεκροί από τροχαία συμβάντα σε επαρχιακές οδούς στην ΕΕ το 2022
28/Μαρ/2024
« επιστροφή
ΙΟΑΣ
 
τηλ. επικοινωνίας
+30 210-86.20.150
 
NEWSLETTER
Security Code *:
FOLLOW US
 
Κεντρικά γραφεία
Νεμέσεως 2, 112 53 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-86.20.150, FAX: +30.210-86.20.007, e-mail:info@ioas.gr

Κέντρο Πληροφόρησης για την οδική Ασφάλεια
Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Στοά του Βιβλίου, 105 64 Αθήνα, Τηλ.: +30.210-32.11.051

Παράρτημα Δυτικής Ελλάδος
Κτίριο Διοίκησης και Λειτουργίας της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, 30020 Αντίρριο

Εθνικό Κέντρο Οδικής Ασφάλειας (Προσεχώς)
Λεωφ. Μεσογείων 156, 155 10 Χολαργός (πλησίον ΚΤΕΟ Αθήνας)
© 2024 Ι.Ο.ΑΣ. All rights reserved. Links
Site by overron  |   incom cms  |   web promotion